Több mint egy hónap után hétfő este újra itthon lépünk pályára – reméljük, hogy az idényben nem utoljára játszunk saját közönségünk előtt! Ezt úgy tudjuk elérni, ha az első négyben fejezzük be a rájátszást, mivel akkor éremért küzdhetnénk.

Mint ismert, az első két csapat döntőzik, a harmadik és a negyedik a bronzéremért játszhat majd. Mi jelenleg negyedikek vagyunk. Létezik olyan forgatókönyv, amely alapján odaérhetünk a harmadik helyre, ez azonban nem a mi kezünkben van. Arról viszont magunk tehetünk, hogy megőrizzük a jelenlegi pozíciónkat.

Ha hétfőn megverjük a Kecskemétet, akkor megvan a bronzcsata, mint ahogy akkor is, ha a DEAC kikap a Berettyóújfalutól, valamint az is jó, ha a debreceniek és mi is döntetlent játszunk. A Veszprém és a Haladás már pénteken találkozott egymással, a szombathelyiek nyertek, így a bakonyiakra már nem kell figyelnünk.

– Más eredménytől függően biztossá válhat számunkra a bronzcsata, viszont mi magunk is szeretnénk minél több pontot gyűjteni – mondta Lovas Norbert, csapatunk vezetőedzője. – A Kecskemét ellen még nem nyertünk a bajnokságban, ám nagyon fontos pontot szerzetünk már idegenben. Szeretnénk megmutatni ellenük is, hogy van keresnivalónk.

Az alapszakasz hazai meccsén 6–3-ra kikaptunk a Kecskeméttől, idegenben 2–0-s vereséget szenvedtünk, majd a rájátszásban ritkán látott 0–0-s végeredmény született.

– A legutóbbi meccs olyan volt, mint – a Veszprém elleni hazait leszámítva – az összes mérkőzésünk a felsőházban, vagyis nagyon jó passzban játszottunk. Nagy fegyvertény a Kecskemét vendégeként pontot szerezni. Nagyon furcsa eredmény született, küzdöttünk mi is, ők is, végül nem született gól. Hasonló erősségű a két csapat. Vannak problémáink, amiket próbálunk orvosolni, meglátjuk, ki lesz bevethető és milyen produkciót tudunk nyújtani – tette hozzá a tréner.

NB I, felsőházi rájátszás, 9. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–SG Kecskemét Futsal
Hétfő, 18.30, Continental Aréna