Érdekes helyzet állt elő az utolsó fordulóban, ugyanis a rájátszás negyedik helyét már biztosan megszerző csapatunk annak a gárdának az otthonába látogatott, amellyel (a játéknap előtti állás szerint) jó eséllyel a bronzcsatában is meg kell küzdenie.

Lovas Norbert megcserélte a sorokat, az általában csereként pályára lépő négyesünk kezdett. Eleinte sajnos nem tudtunk mit kezdeni a rendkívül motivált hazaiakkal – akiknek még volt esélyük odaérni a második helyre, ám ehhez mindenképp győzniük kellett hétfő este –, a Berettyóújfalu korán kétgólos előnybe került, és a találatai mellett két kapufát is lőtt az első tizenkét percben.

Cserék után megélénkült a támadójátékunk, mi is kihagytunk két-három nagyobb lehetőséget, majd a pályára visszatérve a kezdőink is feloldódtak, több jó kontrát vezettek, de az MVFC kapusa nagyokat védett. Kiegyenlítetté vált a játék, többször hibázott ellenfelünk, egy ajándékba kapott labdát Kovács Róbert a kapuba lőtt. A félidő vége előtt is voltak még helyzeteink, ám az utolsó passzokba belehibáztunk. A Berettyóújfalu összességében megérdemelten vezetett a szünetben, de a játékrész második fele a miénk volt (2–1).

A második félidőt sem kezdtük rosszul, hiszen még az első percben megcsináltunk egy olyan játékot, amit gyakoroltunk, Kovács Róbert egy az egyben mehetett a kapussal szemben, de szabálytalankodtak ellene. Nem sokkal később Gregory a hatos vonaláról végzett el szabadrúgást, ám itt nem volt szerencsénk, a labda hiába jutott túl a kapuson.

Ezzel sajnos ellőttük az összes puskaporunkat. A hazaiak mindent megtettek a győzelemért, jobban akarták a sikert, ami előbb-utóbb gólokban is megmutatkozott. Rövid időn belül nemcsak két találatot kaptunk, hanem a faultjaink is gyorsan összegyűltek, ahonnan nem volt számunkra visszaút. Csak fellángolásokra futotta csapatunktól, a második félidőben Urr Dánielt lehet kiemelni, aki sokat játszott és nem volt lámpalázas.

Ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejtenünk, hiszen jön a folytatás, nem más, mint a Berettyóújfalu ellen!

A mérkőzésünkkel egy időben a Kecskemét óriási csatában megverte a Veszprémet, így döntőt játszhat, ami azt jelenti, hogy a Mezei-Villel küzdünk meg a bronzéremért. A tervek szerint május 17-én kezdünk idegenben, 20-án otthon lépünk pályára, majd 24-én újra idegenbe utazunk. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.

NB I, felsőházi rájátszás, 10. forduló
MVFC Berettyóújfalu–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 8–1 (2–1)
Berettyóújfalu, v.: Kovács, Wittner (Góbi).
Berettyóújfalu: Sándor – Matheus, Rábl, Nagy K., Henrique. Csere: Mezei, Erdei, Iszák, Magyari, Nagy D., Daróczi, Szabó P., Facundo, Duró. Vezetőedző: Trencsényi János.
Nyíregyháza: Gagyi – Krajnyák, Kovács R., Lakatos, Kovács Á. Csere: Petró, Gyulai, Szabó L., Öreglaki, Urr, Haburcsák, Gregory, Kiss, Maneca. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Henrique (1., 30.), Facundo (12.), Nagy D. (22.), Iszák (22., 26.), Nagy K. (25.), Rábl (30.), illetve Kovács R. (18.).