A felsőházi rájátszásban azt szokhattuk meg, hogy minden mérkőzés létfontosságú, hiszen rendkívül kiegyenlített a mezőny, kis túlzással bárki megverhet bárkit és egy-egy győzelemmel sokat lehet előrelépni, míg a vereség pozícióvesztést jelenthet.

Ehhez képest az utolsó fordulónak nyugodtan vághatunk neki, ami inkább pozitív, mintsem negatív. Múlt héten biztossá vált, hogy a negyedik helyen zárjuk a rájátszást, vagyis az idény végén bronzéremért játszhatunk! Ezen már nem változtat az, hogy hétfőn milyen eredményt érünk el a Berettyóújfalu vendégeként.

A házigazdának viszont még mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy a döntőt érő második helyet megkaparintsa, igaz, sorsa nincs a saját kezében, mert közben a Kecskemétnek otthon kellene buknia a Veszprém ellen.

Ha az MVFC-nek nem sikerül előrébb lépnie, akkor nem a hétfői lesz a szezon utolsó Berettyóújfalu–Nyíregyháza összecsapása, mert úgy a csapatok még minimum háromszor, legfeljebb ötször megmérkőznének egymással a következő hetekben.

– Nekünk a negyedik hely már biztos, attól jobbak és rosszabbak sem lehetünk a rájátszás végén, ezzel teljesítettük a plusz célt, amit a vezetőség kért tőlünk – mondta Lovas Norbert, csapatunk vezetőedzője. – Innentől kezdve minden egyes mérkőzés jutalomjáték, ilyen szempontból mindegy, hogy a Kecskeméttel, vagy a Berettyóújfaluval találkozunk a helyosztón. Teher nélkül játszhatunk, persze motiváltak vagyunk, mert szépen csillogna a bronz. Ami a rájátszás utolsó meccsét illeti, ebben a szezonban még nem sikerült pontot sem szereznünk a Berettyóújfalutól, voltak jó félidei teljesítményeink, de az sajnos kevésnek bizonyult. Mint mondtam, a teher lekerült rólunk, bízom benne, hogy ebben a helyzetben, mindenki meg tudja mutatni, mire képes.

NB I, felsőházi rájátszás, 10. forduló
MVFC Berettyóújfalu–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Hétfő, 18.30, Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok