Hétfő este fontos mérkőzés várt ránk a Kecskemét ellen, hiszen győzelemmel bebiztosíthattuk a negyedik helyet, ugyanakkor a vendégek számára is nagy volt a tét, mivel a döntőért hajtanak. Nehezítette a feladatunkat, hogy Dávid Richárd sérülés miatt nem léphetett pályára, ráadásul rutinos játékosunkra előreláthatólag többhetes kihagyás vár.
Mozgalmasan kezdődött a mérkőzés, Gagyi Sándor másfél perc alatt kétszer hárított, míg a másik oldalon Szabó Lajos találta el a kapufát. Az első gólra sem kellett sokat várni, sajnos: a harmadik percben Pál Patrik bevette a kapunkat. Ezt követően is meccsben voltunk, sőt, nyomtunk a gólért, és közel is jártunk hozzá, de Krajnyák Zsolt a kapufára bombázott.
Kiegyenlített játékkal teltek a percek, aztán a semmiből, még az első félidőben kicsúszott a kezünkből a meccs. Előbb Pál Patrik, picivel később Suscsák Máté verte meg könnyen a védőjét, mindketten növelték a különbséget (0–3).
Nem játszottunk rosszul, de ellenfelünk kíméletlenül kihasználta a védelmi hibáinkat.
A második félidőt sokkal nagyobb lendülettel kezdtük. Kovács Róbert csapatunk harmadik kapufáját rúgta, majd a 15. percben végre gólnak is örülhettünk, szép játék végén ugyanis Öreglaki Norbert betalált.
Gagyi bemutatott egy-két védést, mégis mi álltunk közelebb az újabb gólokhoz. Hét perccel a vége előtt elővettük az öt a négy elleni játékot, amit hamar feladtunk, ám négy négy ellen is nagy nyomás alá helyeztük a kecskeméti kaput, de Rigó László bravúrokat mutatott be.
A 37. percben aztán szertefoszlottak a reményeink, miután Suscsák szó szerint lekezelte a labdát, gólpasszt adott Fekete Márknak, s ezzel lényegében eldőlt a meccs (1–4).
Noha vereséget szenvedtünk, a DEAC is kikapott, így biztossá vált, hogy negyedik helyen zárjuk a rájátszást és megküzdhetünk a bronzéremért!
NB I., felsőházi rájátszás, 9. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–SG Kecskemét Futsal 1–4 (0–3)
Continental Aréna, v.: Zimonyi, Kiss (Ibriksz).
Nyíregyháza: Gagyi – Szabó L., Öreglaki, Gregory, Maneca. Csere: Petró, Gyulai, Krajnyák, Kovács R., Urr, Haburcsák, Lakatos, Kiss, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Kecskemét: Rigó – Bíró, Pál, Suscsák, Tomics. Csere: Krajcsi, Hajnal, Bencsik, Kajtár, Haász, Fekete, Szabó J. Vezetőedző: Koós Károly.
Gól: Öreglaki (25.), illetve Pál (3., 14.), Suscsák (15.), Fekete (37.).