A bajnokság lehető legnehezebb feladata előtt álltunk, ugyanis a címvédő és jelenleg is listavezető Haladás vendégeként kellett bravúrt elérnünk.

Jobban kezdtek a hazaiak, nagy fölényük a negyedik percben góllá érett: Luiggi lövése még a kapufáról kifelé pattant, Dróth Zoltán azonban már nem hibázta el az ismétlést (1–0). Hamar elővettük az öt a négyet, ennek köszönhetően már mi is építhettünk támadásokat. Helyzetek kevésbé alakultak ki, Gregory viszont átlövésből, távolról kiegyenlített (1–1). Ha a mi gólunk a semmiből jött, a Haladás újabb találata még inkább. A 10. percben megpróbáltuk előrevágni a labdát, az Dróthról, 8 méterről a kapunkban kötött ki (2–1).

A második félidőben már sokkal inkább meccsben voltunk, bátrabban játszunk, de továbbra is hiányzott a pontosság. Néhány alkalommal szerencsével ment el a kapunk mellett a labda, így sokáig megvolt az esély a pontszerzésre. A 37. percben aztán egy picit elcsúsztunk védekezésben, Henrique-ről lemaradtunk (3–1). Továbbra is öt a négyeztünk és Szabó Lajos gyorsan vissza is hozta a reményt (3–2). Az utolsó két percben igyekeztünk egyenlíteni, ám ezúttal hiába nőttünk fel a feladathoz, ez nem ért pontszerzést.

NB I, felsőházi rájátszás, 7. forduló
Haladás VSE–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 3–2 (2–1)
Szombathely, v.: Tóth-Tolnay, Apkó (Urgyán).
Haladás: Alasztics – Henrique, Vatamaniuc, Hadházi, Rutai. Csere: Homlok, Győrfy, Kovács M., Szalmás, Luiggi, Knizs, Hajmási, Dróth, Sipos. Vezetőedző: Ferraz Conde Felipe.
Nyíregyháza: Petró – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Gagyi, Gyulai, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Urr, Haburcsák, Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Dróth (4., 10.), Henrique (37.), illetve Gregory (9.), Szabó (38.).