A negyedik hely megszerzése szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszottunk Debrecenben.

Jól kezdtünk, az első percekben több lövéssel megkínáltuk Faragó Ádámot, igaz, bravúrra nem volt szüksége. Épp, amikor már kiegyenlítetté vált a meccs, szép játék végén Maneca gólt szerzett a nyolcadik percben (0–1). Noha nem engedtünk nagy helyzetet ellenfelünknek, aggasztó volt, hogy gyorsan gyűltek a szabálytalanságaink.

A második tíz percre fordulva itt is, ott is kialakult egy-két lehetőség. Hol a kapunk mellett gurult el a labda, máskor mi vezettünk ígéretes kontrát, de Gagyi Sándor és Faragó is mutatott be nagy védést.

A második félidő elején újra nekünk voltak nagyobb helyzeteink, több alkalommal is szép akciót vezettünk, de a befejezést elrontottuk, vagy el sem jutottunk lövésig. Az utolsó tíz perchez érve már a DEAC nyomott, ám a 33. percben Dávid Richárd nagyon fontos gólt szerzett: rutinos játékosunk nem hagyta magát leszerelni és átlövésből bevette a hazai kaput.

A debreceniek ekkor elővették az öt a négy elleni játékot, ami további lehetőségeket nyitott előttünk is. A 37. percben ki is használtuk, hogy üres a kapu, Dávid majdnem egész pályáról betalált. Kapartunk védekezésben, Gagyi védte amit kellett, aztán a 38. percben Gregory szép cselek után lezárta az összecsapást. 0–4

Ezzel a győzelemmel a DEAC-ot öt, a Veszprémet hat ponttal előzzük meg két fordulóval a rájátszás vége előtt.

NB I, felsőházi rájátszás, 8. forduló
DEAC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 0–4 (0–1)
Debrecen, v.: Czene-Joó, Tamás (Apkó).
DEAC: Faragó Á. – Berecz, Harmati, Thiago, Tóth. Csere: Nyerges, Faragó L., Vass, Nagy, Szatmári, Siska, Varga, Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Gyulai, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Urr, Haburcsák, Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Maneca (8.), Dávid (33., 37.), Gregory (38.).