Két hét szünet után megkezdődik a rájátszás hajrája: három forduló dönt arról, hogy a szezon végén éremért játszhatunk-e. Jól jött a szusszanásnyi idő, ugyanis kisebb hullámvölgybe kerültünk.

– Volt nem várt vereségünk, de hullámvölgyről nem beszélnék, inkább azt mondanám, hogy a remek rájátszáskezdés után kicsit megtorpantunk – fogalmazott vezetőedzőnk, Lovas Norbert. – Legutóbbi mérkőzésünkön közel jártunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk a bajnok Haladás otthonában, ami még senkinek nem sikerült. Jó meccset játszottunk, amin láttam biztató jeleket.

Az utóbbi napokban már csakis a DEAC elleni hétfői meccsre készültünk. A rájátszásban minden egyes mérkőzésnek óriási tétje van, most viszont talán a korábbiaknál is fontosabb, hogy jó eredményt érjünk el, ugyanis riválisunk csupán kettő ponttal van lemaradva tőlünk.

– Hazai pályán kétszer sikerült legyőznünk őket a szezonban, idegenben viszont még nem vertük meg a DEAC-ot, tavaly is kikaptunk, ebben az idényben szoros vereséget szenvedtünk, pedig vezettünk – emlékezett vissza a mester. – Fiatal, lendületes csapattal találkozunk. Nyertek Veszprémben, ami nagy fegyvertény, így nekik is lehetőségük adódik, hogy az éremszerző helyekért játsszanak. Ki-ki mérkőzés lesz. A helyzetkihasználáson javítanunk kell, rengeteg lehetőséget kihagytunk a rájátszás hazai meccsén, amit csak egy góllal nyertünk meg, pedig lehetett volna nagyobb is a különbség. Idegenben meg kell küzdenünk a speciális borítással is, ez mindenkinek megnehezíti a dolgát. Felkészültünk erre is.

NB I, felsőházi rájátszás, 8. forduló
DEAC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Debrecen, DESOK Csarnok, hétfő, 18.30