A felsőházban nincs olyan mérkőzés, ami nem fontos, a mögöttünk álló riválisok elleni összecsapások viszont különösen nagy téttel bírnak. Ilyen volt hétfő este a Veszprém elleni találkozó. A bakonyiakat az első fordulóban megvertük idegenben, ők azóta nem szereztek pontot, így megvolt rá az esély, hogy leszakítsuk őket.

Nehezítette a feladatunkat, hogy Gagyi Sándor sérülés miatt nem léphetett pályára. A helyén Petró Martin kezdett és Krizsanovszki Ádám került be a keretbe.

A vendégek indítottak jobban, de az első igazán nagy helyzet Krajnyák Zsolt előtt adódott. Hátul aztán hibáztunk, Tatai Józsefet közel engedtük a kapunkhoz, rutinos játékos nem is hibázott. Petró egyébként tette a dolgát, később több védést is bemutatott.

A Veszprém előnye birtokában is elővette az öt a négy elleni játékot, amit majdnem megbüntettünk, Dávid Richárd felszabadítása közel járt ahhoz, hogy az üres kapuban landoljon. A 10. perchez érve már mi támadtunk inkább, ezen úgy tudott változtatni a vendéggárda, hogy hosszan játszotta az öt a négyet, amiben ugyan nem volt veszély, de sok idő eltelt vele.

Így is megjött az áttörés még az első félidőben, Öreglaki lövése a kapus érintésével a kapufáról bepattant. A szünetig nyomtunk az újabb gólért, de nem jártunk sikerrel (1–1).

A második játékrészben is mi voltunk veszélyesebbek. Gregory bombája a lécet találta el és a brazil a folytatásban is sokat tett a gólért. Egy időben csapkodóvá vált a játék, szétszakadt a pálya, mégis akkor kaptunk gólt, amikor már megnyugodtak a kedélyek és nem volt veszélyes a Veszprém. Itt csúszott ki kezünkből a meccs. Öt perccel a vége előtt mi is vészkapussal próbálkoztunk, de egyenlítés helyett rontottunk, üres kapuba gólt kaptunk, az utolsó előtti percben pedig büntetőből is kapituláltunk (1–4).

Fájó vereséget szenvedtünk el, de nincs még semmi veszve, továbbra is negyedik helyen állunk, ám az utolsó négy fordulóban pontosabb játékra lesz szükségünk, hogy az első négyben fejezzük be a rájátszást.

NB I, felsőházi rájátszás, 6. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–1. Futsal Club Veszprém 1–4 (1–1)
Continental Aréna, v.: Czene-Joó, Deme (Balla).
Nyíregyháza: Petró – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Krizsanovszki, Gyulai, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Urr, Kiss, Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Gerencsér, Lux. Csere: Koncsol, Bognár, Meczner, Molnár, Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Bognár, Kiss. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gól: Öreglaki (15.), illetve Tatai (5., 38.), Bognár (34.), Gerencsér (39.).