Bosszantó vereségen vagyunk túl. A felsőházi rájátszás előző fordulójában 4–1-re kikaptunk a Berettyóújfalutól, ám ezúttal nem gyenge játék miatt lehettünk csalódottak, sőt, éppen azért fájó a vereség, mert benne volt a meccsben a jobb eredmény.

– A Mezei-Vill ellen minden tekintetben felvettük ritmust – értékelt Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk, végre nem alárendelt szerepben, végig pariban voltunk. A helyzetkihasználásunk miatt lehet hiányérzet. Rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, ami egyfelől jó, viszont a befejezésre nem koncentráltunk, amikor meg már mindenki azt hitte, hogy gól születik, akkor isteni szerencsével védett a kapusuk. Jó játékot nyújtottunk, de ez most nem párosult jó eredménnyel.

Hétfőn a Veszprém ellen folytatjuk a bajnokságot hazai pályán. Februárban 2–1-re győztünk idegenben. A tavalyi bronzérmes azóta nem szerzett pontot, így jelenleg a hatodik.

A játékgyorsaságot és egyéb jó játékelemeket át lehet menteni az előző meccsről. Át is kell, mert nem lesz egyszerű mérkőzés a hétfői sem – szögezte le a tréner. – A Veszprém az öt vereségéből háromszor is szoros meccsen kapott ki. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, olyanra számítok, mint az idegenbeli találkozó volt. Szeretnénk itthon tartani a három pontot, ehhez maximális koncentrációra van szükség mindenkitől.

A győzelemre azért is nagy szükség lenne, mert akkor négy fordulóval a rájátszás vége előtt kilenc pont lenne az előnyünk a Veszprémmel szemben.

– Mindenki tudja a csapatban, hogy nagy tétje van a meccsnek. A Veszprém nem indult jól, viszont győzelemmel három pontra megközelítene minket. Ha mi nyernénk, akkor nagy lépést tehetnénk a bronzmérkőzés felé – tette hozzá Lovas Norbert.

A találkozó 18.30-kor kezdődik a Continental Arénában.

A mérkőzésen adományt gyűjtünk a 4 éves Micskó Benjáminnak. Beni történetéről mi is beszámoltunk a közösségi oldalunkon (részletek itt: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556606205392). A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. a Fatum-Nyíregyháza – DVTK (március 23.), az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza – Veszprém (március 25.) és a Hübner Nyíregyháza BS – TF-Budapest (március 31.) mérkőzés teljes jegybevételét felajánlja a családnak. Ezen kívül mindhárom találkozón gyűjtőládákat is kihelyezünk, így a szurkolók további adományokkal segíthetnek.

NB I, felsőházi rájátszás, 6. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–1. Futsal Club Veszprém
Continental Aréna, hétfő, 18.30