Kezdődik a szezonvégi nagy menetelés, vagyis a rájátszás! Nyár óta sokat dolgoztunk azért, hogy a bajnokság végén a legjobb hat között legyen a nevünk, és ha már itt vagyunk, szeretnénk minél jobb helyezést elérni. Hozzá kell tenni, ehhez vissza kell találnunk a 2023-as formánkhoz, a szünet óta ugyanis nem az elképzeléseinknek megfelelően alakultak az eredmények, külön fájó a rájátszást közvetlenül megelőző Magyar Kupa-kiesés.

Muszáj volt gyorsan túltenni magunkat ezen, pénteken ugyanis már Veszprémben lépünk pályára a felsőház első fordulójában.

– Nagy pofon után kezdjük meg a felsőházi rájátszást, hiszen a kupában nem jutottunk tovább – mondta el vezetőedzőnk, Lovas Norbert.Megbeszéltük ezt vezetőkkel, csapattal együtt. Látom a játékosokon, hogy nagyon szeretnék ezt a kudarcot javítani a bajnokságban, ezért mindent elkövetünk, hogy legalább egy pontot elhozzunk Veszprémből, ami nem egyszerű, mert ellenfelünk nem sok pontot veszített otthon.

Egy pontot éppen mi loptunk el még szeptemberben, amikor bravúros döntetlent játszottunk (3–3), novemberben aztán hazai pályán 6–4-re győztünk.

– A Veszprémtől még nem kaptunk ki ebben az idényben, de nem tehetjük meg, hogy ebből a két meccsből indulunk ki, senki nem gondolhatja, hogy könnyű dolgunk lesz – szögezte le a tréner. – Fiatal csapatról van szó, amelynek van egy rutinos sora, rendkívül agilisak, motiváltak, nehéz ellenük játszani, amit a Haladás elleni tévés meccsen is megmutattak.

A felsőházban minden csapat kétszer-kétszer találkozik egymással, egyszer otthon, egyszer idegenben. Az együttesek helyezésüktől függő pontszámot vittek tovább magukkal. A rájátszás végén az első két gárda a bajnoki címért küzd meg, a harmadik és a negyedik a bronzéremért harcol, míg az ötödiknek és a hatodiknak befejeződik az idény.

Fehér Zsolt csapata harmadik helyen zárta az alapszakaszt, így négy ponttal rajtol, míg mi az ötödik helyért kapott két ponttal kezdünk.

– Új bajnokság kezdődik. Sokan nem élték még át a felsőház varázsát: itt jó szereplés esetén akár a bajnoki címért is küzdhetsz, viszont ha az első három-négy mérkőzés rosszul alakul, akkor el is dőlhet a pozíciód. Szeretnénk az első körből minél több pontot gyűjteni, meglátjuk az, mire lesz elég – zárta szavait Lovas Norbert.

NB I., felsőház, 1. forduló
1. Futsal Club Veszprém–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Veszprém, péntek, 18.30