Kupamérkőzés és gálameccs után hétfő este a bajnokságban is megkezdtük a 2024-es évet. A kötelező siker és a tét nélküli találkozó után muszáj volt felpörögnünk, hiszen az alapszakasz utolsó négy fordulójában is minden pont számít, hogy a lehető legjobb pozícióban várjuk a felsőházi rájátszást.
Az első pillanattól kezdve többet birtokoltuk a labdát, de hiába támadtunk, nem voltak elég pontosak az akcióink, így nagy helyzetbe sem kerültünk. Ha mégis lövésig jutottunk, akkor az ellenfél kapusa védett. Nem véletlen, hogy elsőként Lovas Norbert kért időt, amit követően valamelyest megélénkült a játékunk, ám ekkor sem lehettünk még teljesen elégedettek. A 16. percben aztán meglett az áttörés, Gregory megszerezte a vezető találatot. A félidő utolsó másodpercében még Gagyi Sándornak kellett megtartani az eredményt – ezzel is jelezte a Maglód, hogy nem tett le a pontszerzésről.
Sajnos az is kiderült, hogy a saját térfelünkön nem fér bele a hiba, a vendégek a 24. percben megbüntették az eladott labdánkat, amivel újra nyílttá tették a meccset. Másodpercek teltek el a kapott gól után, szinte már örültünk az újabb vezetésnek, de hiába tűnt úgy, hogy Dávid Richárd lövése a kapuból jön ki, a játékvezetők nem ítéltek gólt.
Maradt tehát a bosszankodás. A folytatásban is sok eladott labda jellemezte a játékunkat, miközben már vészesen fogytak a percek. Szerencsére csak az izgult, aki nem nem tudta közvetlenül befolyásolni a mérkőzés menetét, a pályán lévő játékosaink viszont rendkívül higgadtak maradtak. A 34. percben Gregory újra előnyhöz juttatta a Stúdiót – a góllövőlistát vezető játékosunk ugyanúgy Manecával kényszerítőzött a lövés előtt, mint az első góljánál.
A 2–1-es eredmény sem volt életbiztosítás, négy perccel a vége előtt ráadásul még Kovács Róbert miatt is izgulhattunk, akinek az orrát keményen eltalálta a labda. Az eredmény szerencsésebben alakult. A 37. percben összegyűlt a hat vendégfault, a büntetőt Gregory kíméletlenül a hálóba rúgta, míg a 39. percben szép csel után kiszolgálta Kovács Ádámot az újabb találatért. A slusszpoén Dávid Richárdé volt a közel egészpályás, üres kapus góljával (5–1).
Nagyon fontos három pontot szereztünk, amivel továbbra is versenyben vagyunk a második helyért!
NB I., 19. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Maglód 5–1 (1–0)
Continental Aréna, v.: Deme, Balla (Sántha).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Krajnyák, Kovács R., Urr, Kiss, Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Maglód: Szacskó – Seregy, Vékei, Milavecz, Jenei. Csere: Bohony, Simon, Kovács D., Németh, Horváth, Kalina, Buzás, Papp. Vezetőedző: Tánczos Tibor.
Gól: Gregory (16., 34., 37.), Kovács Á. (39.), Dávid (39.), illetve Vékei (24.).