Remek formában vártuk az idei utolsó mérkőzésünket, amin nem más volt a célunk, mint hogy a Magyar Futsal Akadémia ellen hatra növeljük a zsinórban megszerzett győzelmeink számát.

 Ennek megfelelő hozzáállással kezdtünk, az első pillanattól irányítottunk és hajtottunk a gólszerzésre. Nem is kellett sokat várni az első találatunkra, Dávid Richárd a harmadik percben betalált, nem sokkal utána pedig Gregory lőtte ki a jobb alsót. A tizedik percben megúsztunk egy veszélyes szituációt, de ha figyeltünk, akkor nem kellett izgulnunk. A 12. percben Maneca szép akció végén növelte az előnyünket és ezt követően is folyamatosan helyzeteket dolgoztunk ki. A gólgyártás is folytatódott, a 15. percben a nagyon lelkesen játszó Lakatos László is a kapuba talált.

A félidő utolsó öt percére kicsit leült a játékunk, egy hibánkat kihasználva szépített az MFA, de még a szünet előtt újra felpörögtünk, előbb Dávid Richárd lőtt kapufát, majd újabb szép akcióból Gregory duplázott. 5–1

A második félidőre a vendégek jöttek ki élesebben, öt másodperccel a középkezdés után betaláltak. Idővel kissé paprikássá vált a hangulat, a kedélyeket Öreglaki Norbert hűtötte le azzal, hogy 6–2-re alakította az állást.

Az MFA nem adta fel, újabb gól után Petró Martinnak kellett bemutatni egy-két bravúrt, hogy ne változzon az eredmény. A győzelmünk így sem forgott veszélyben, a 25. percig már minden benevezett játékosunk pályára lépett, majd a hajrára újra összeszedtük magunkat, hogy még biztosabbá tegyük a sikert. A 34. percben feljött a második sor, amely az időkérés után azonnal szerzett egy szép gólt: Lakatos László rendkívül önzetlenül helyzetbe hozta Kovács Eriket, aki köszönte szépen a passzt, a hálóba gurított.

A slusszpoén még hátravolt. A 37. percben emberelőnybe kerültünk, bejött a 17 éves Urr Dániel és belőtte élete első NB I.-es találatát (8–3)! Fiatal játékosunk gólja megkoronázta a mérkőzést és az eddigi szereplésünket. Zsinórban szerzett hat győzelemmel, dobogós helyen vonulhatunk pihenőre, majd januárban remélhetőleg onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk!

NB I., 17. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Magyar Futsal Akadémia 8–3 (5–1)
Continental Aréna, v.: Balla, Szabó (Vilmányi).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
MFA: Tóth – Módly M., Módly D., Bokor, Lőrincz. Csere: Gaylhoffer, Szabó, Véghelyi, Joó, Fábián, Vas, Nguyen, Szakter. Vezetőedző: Boznánszky Gábor.
Gól: Dávid (3.), Gregory (4., 20.), Maneca (12.), Lakatos (15.), Öreglaki (26.), Kovács E. (34.), Urr (37.), illetve Bokor (17.), Módly D. (21.), Fábián (31.).
Kiállítva: Véghelyi (37.).