Nyolc csapat már befejezte szereplését a futsal NB I jelenlegi kiírásában, négy együttesre – köztük a mi gárdánkra – viszont nagy kihívások várnak még.

A felsőházi rájátszásban megszerzett negyedik helyünknek köszönhetően bronzcsatával fejezhetjük be az idényt. A tavaly még újonc klubunk ebben a szezonban nagyot lépett előre azzal, hogy a felsőházba jutott, ott elérte a következő célját is, a bronzérem megszerzése viszont minden várakozást felülmúlna.

A Berettyóújfalu ellen legalább három, legfeljebb öt mérkőzést játszunk a következő napokban. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot pénteken kezdjük meg idegenben.

– A csapatunk nagy része még nem játszott éremért, nagyon kevesen rendelkeznek ilyen tapasztalattal – fogalmazott vezetőedzőnk, Lovas Norbert. – Amióta biztossá vált a rájátszás negyedik helye, mentálisan is készítjük a fiúkat a kihívásra, azt akarjuk, hogy igenis higgyék el, meg tudják szerezni a hőn áhított bronzérmet. Nem lesz egyszerű dolgunk, de mindent megteszünk. Én is kíváncsi vagyok, milyen teljesítményre képesek a játékosaim.

A rájátszás másfél héttel ezelőtt rendezett utolsó fordulójában nagy volt az esély arra, hogy a Mezei-Vill döntőbe jusson. Ehhez győzelemre volt szüksége, valamint szerencsére, hogy a Kecskemét ne nyerjen otthon a Veszprém ellen. Utóbbi mérkőzés sokáig 2–2-re áll, ám a hazaiak tíz másodperccel a vége előtt megszerezték a finálét érő találatot.

A Berettyóújfalu így hiába hozta a saját feladatát, maradt a harmadik helyen. Intő jel viszont, hogyan is nyerte meg ellenfelünk a sorsdöntő meccsét, ugyanis épp ellenünk diadalmaskodott 8–1-re, amit úgy sem rakunk ki az ablakba, hogy akkor már tudtuk, sem előrébb, sem hátrébb nem mozdulhatunk a tabellán.

– Elmondtunk a játékosoknak, nagy hiba volt részükről, hogy ennyire elengedték a mérkőzést. Nagyon szép részsikert értünk el azzal, hogy eljutottunk a bronzpárharcig, itt újabb célt tűzhettünk ki, de nem engedhetik meg maguknak ezt a teljesítményt, nem volt olyan játékos, aki egyáltalán átlagosat nyújtott volna. Azt a mérkőzést el kell felejteni, de a hibákból tanulni és jobb teljesítményt nyújtani a hátralévő meccseken – szögezte le a mester.

A négyszeres bajnok és az előző három idény mindegyikében bronzérmes MVFC elleni mérlegünk az utolsó meccset leszámítva is negatív, ami mutatja, milyen nehéz feladatunk lesz a párharcban.

– A Berettyóújfalu ellen mindenre oda kell figyelni – tette hozzá Lovas Norbert. – Ellenfelünk tíz éve folyamatosan érmet szerez, döntőket játszik, sokkal nagyobb tapasztalata van. A nyolc egyes meccsen is megmutatták, hogy ha koncentrálnak és motiváltak, akkor bárkit megvernek. Nekünk is az extra motivációt kell kivinnünk a pályára. Ilyen lehet, hogy ez az egyetlen csapat, amelyik ellen még csak pontot sem szereztünk, pedig még a Haladást is megvertük és a Kecskemét otthonában döntetlent játszottunk korábban. A klub történetében nagy siker, hogy bronzéremért játszhatunk. Szeretnénk megmutatni, mire vagyunk képesek és büszkén bejezni a szezont!

Az első mérkőzést tehát pénteken 18.30-tól játsszuk idegenben, és már most felhívjuk rá a figyelmet, hogy a május 20-án 18 órától rendezendő hazai meccsünkre ingyenes lesz a belépés!

NB I, a harmadik helyért, 1. mérkőzés
MVFC Berettyóújfalu–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, péntek, 18.30