Szurkolóink talán a legmerészebb álmukban sem gondolták volna, hogy ilyen szép szerepléssel zárjuk a 2023-as naptári évet. Az már biztos, hogy az esztendőt felsőházat érő pozícióban fejezzük be, csütörtökön pedig újabb fontos lépést tehetünk meg afelé, hogy az alapszakasz végén is az első hatban maradjunk.

Amiatt lehetünk bizakodóak, mert az elmúlt hetekben a PEAC-ot, az Aramist, a Nyírbátort, a Kecskemétet és hétfőn a DEAC-ot is megvertük, vagyis öt győzelemből álló sorozatot építettünk, amivel a 17. fordulót a harmadik helyről várjuk.

– Érdekes szituáció volt a DEAC elleni, fura volt kintről nézni a csapatot, de a játékosok maximálisan betartották azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltünk edzéseken, illetve a meccs előtt. Örülök, hogy így sült el – tekintett vissza Lovas Norbert vezetőedzőnk, aki hétfőn az eltiltását töltötte, csütörtökön azonban már ott lehet a kispadon. – Mindenki odatette magát, védekezésben jól teljesítettünk és volt szerencsénk is, de nagyon sokat dolgoztunk is azért, hogy kifelé pattanjon a labda, amikor arra volt szükség. Sokáig egy nulla volt az állás, amiből tanulnunk kell, ez figyelmeztetés a csapat számára, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulhatják magukat – szerencsére, most nem így volt. Nagyon örülök az ötödik győzelemnek, bízom benne, hogy az MFA ellen is kitart a lendületünk.

Ha így lesz, akkor hatos sikerszériával a hátunk mögött kezdhetjük meg a karácsonyi pihenőt.

A Magyar Futsal Akadémia a kiesés elkerüléséért küzd, négy ponttal áll az utolsó helyen. Szeptemberben Gregory mesterhármasával, valamint Dávid Richárd és Maneca egy-egy találatával 5–0-ra győztük le őket Budapesten.

Az MFA-val többször megszenvedtünk már, fiatal, sokat futó csapat. Noha az utolsó helyen áll, nem tehetjük meg, hogy csak kivisszük a mezt a pályára, mert ha így teszünk, csúnya vereség lesz belőle. Érett játékot mutattunk a DEAC ellen, remélem, csütörtökön is ugyanezt fogjuk nyújtani. Megpróbálok mindenkinek lehetőséget adni és bízom benne, hogy szépen zárjuk az évet – tette hozzá a mester.

A találkozót 18.30-kor játsszuk a Continental Arénában.

NB I., 17. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Magyar Futsal Akadémia
Csütörtök, 18.30, Continental Aréna