Zsinórban szerzett négy győzelem után rangadó várt ránk hétfő este, amin vezetőedzőnk, Lovas Norbert eltiltás miatt nem vehetett részt. Helyette Laczovics Attila irányította a csapatot a DEAC ellen és rögtön egy „testvérharcba” csöppent, ugyanis a debreceniek gyúrója, Szabolcs az öccse. Csak bízni tudtunk abban, hogy a mi Laczovicsunk örülhet jobban a meccs végén…

A csapatok türelmes játékkal, de sok hibával kezdtek. A kezdetektől mi irányítottunk, idővel lövésekig is eljutottunk, de Maneca és Kovács Róbert próbálkozása sem talált utat a kapuba. A hatodik percben mi is megúsztunk egy ziccert, nem sokkal később pedig már gólnak örülhettünk, miután Kovács Erik a védőjéről lepattanó saját lövését összeszedte és belőtte.

Ezután sem változott a játék képe, nagyon keveset volt a labda a vendégeknél, amikor mégis átkerült hozzájuk, akkor még időben szereltünk: így tett Erik is, valamint a játékkal nagyon együtt élő Gagyi Sándor is.

A DEAC a félidő vége felé szedte össze magát, ám két nagy helyzetet is elpuskázott, majd a fordulás után agresszívabban feljebb jött és voltak percek amikor többet támadott, mint mi. Így sem sikerült az egyenlítés, ami egyre feszültebbé tette a vendégeket és tíz perc elteltével újra átvettük az irányítást. A 33. percben nagyon közel jártunk az újabb gólhoz, de az addigi legszebb akciónk végén Faragó Ádám bravúrral védte közelről Maneca próbálkozását.

Mi tudtunk újítani, a 35. percben labdaszerzés után gyönyörű kontrát vezettünk, amit Öreglaki Norbert fejezett be és még ugyanebben a percben Gregory is ajtó-ablak ziccerben találta magát, nem is hibázott! 3–0

A Debrecen azonnal időt kért és elővette az öt a négyes játékot, a szépítést végül egy büntető hozta meg, amit a hatodik faultunk után rúghatott ellenfelünk. A hátralévő, közel másfél percben már nem tudott zárkózni a DEAC, sőt, a végén még Öreglaki és Maneca is betalált egyszer-egyszer, beállítva ezzel az 5–1-es végeredményt.
Zsinórban ötödször nyertünk és még jobb helyzetbe hoztuk magunkat a felsőházért folytatott harcban!

Futsal: NB I, 16. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–DEAC 5–1 (1–0)
Continental Aréna, v.: Zimony, Czene-Joó (Mózsa).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á. Megbízott edző: Laczovics Attila.
DEAC: Faragó Á. – Vass, Ulloa, Thiago, Tóth. Csere: Bazsányi, Nyerges, Faragó L., Berecz, Nagy, Harmati, Szatmári, Siska, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.
Gól: Kovács E. (7.), Öreglaki (35., 40.), Gregory (35.), Maneca (40.), illetve Tóth (39. – büntetőből).