Igen sűrű programmal zárjuk az évet, hiszen a következő héten két mérkőzést is játszunk. A megnövekedett meccsterhelés nem is jöhetnek jobbkor, hiszen remek formába lendültünk. A céljaink elérése érdekében a PTE-PEAC és az Aramis legyőzése kötelező feladatnak számított, a nyírbátori siker a különbség miatt szólt nagyot, a Veszprém felülmúlása pedig egyértelműen bravúrnak számít.

Négymeccses győzelmi sorozatunknak köszönhetően a harmadik helyről vártuk a 16. fordulót. Körülöttünk igen sűrű a mezőny, a felsőház határán táncoló DEAC 9, a Nyírbátor 10 ponttal volt lemaradva még múlt pénteken. Vármegyei riválisunk azóta győzött, mi pedig hétfőn épp a debreceniekkel találkozunk. Újabb sikerrel még jobban leszakítanánk soron következő ellenfelünket.

– Jó formában vagyunk, jó az edzésmunka, egyre inkább csapattá érünk össze, ami meglátszik a meccseken is – fogalmazott Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Elkövetünk még hibákat, de azokat próbáljuk minél hamarabb kijavítani, rutinnal és meccsszámmal csökkenni fognak ezek. Ahogy mondtam korábban, a november és a december eldönti a sorsunkat. Szerencsére jó helyzetben vagyunk, még mindig a saját kezünkben van a felsőházas tagságunk. A hétfői is sorsdöntő meccs lehet ebből a szempontól. Bízom benne, hogy a fiúk átérzik és nem elégszünk meg az eddigi jó eredményekkel. Szeretnénk szép, hatmeccses sorozattal zárni az évet!

Szeptemberben egy feszült meccsen 3–2-es vereséget szenvedtünk Debrecenben, azóta viszont mi örülhettünk több pontszerzésnek. A DEAC októberben felemásan teljesített, hiszen legyőzte a Veszprémet, majd négy napra rá kikapott Pécsen. Ami az elmúlt öt fordulót illeti: szoros meccsen kikaptak a Haladástól (1–2), megverték a Maglódot (4–1), kiütötték az Újpestet (3–8), ikszeltek a Berettyóújfaluval (2–2), legutóbb pedig 2–0-ra alulmaradtak Kecskeméten.

– A DEAC hasonló erősségű, mint mi, bizonyította is az első meccsen, hiszen legyőzött minket. Ők sincsenek rossz formában, viszont ki-ki meccset veszítettek a Kecskemét ellen, ezért biztosan javítani szeretnének, szerintem emiatt az egy pont is kevés lenne nekik. Motiváltak az elmúlt időben, látszik, hogy oda akarnak érni a felsőházba. Újra leigazolták Faragó Ádámot a kapuba, ami szerintem jó döntés volt, ő egy tapasztalt, rutinos kapus, igaz, kimaradt neki egy-két év, de ahogy visszaállt, ugyanazokat az erényeket csillogtatja, mint korábban. A két külföldijük is egész jó formában van. Összességében ki-ki meccsre számítok – tette hozzá a mester.

NB I, 16. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–DEAC
Hétfő, 18.30, Continental Aréna