A második és a negyedik helyezett találkozója rangadónak számít, hát még akkor, ha a két csapat az alapszakasz első körében izgalmas meccsen döntetlent játszott egymással. A szezon elején a Veszprémben elért 3–3-as eredmény bravúrnak számított, hétfő este azonban már okkal bízhattunk abban, hogy legalább ilyen eredményt érünk el a Continental Arénában is.

Jól is kezdtünk, mi irányítottuk a játékot, lövéssel kísérletezett Maneca, Lakatos László és Kovács Róbert is, ám Spandler Mátyás mindannyiukon kifogott. A 6. percben aztán egy labdavesztésünket azonnal megbüntette a Veszprém, megmutatva ezzel, hogy miért is a bajnokság egyik legjobb csapata.

Igen ám, de mi is fejlődünk folyamatosan, ennek jegyében már nem esünk pánikba hátrányban sem. Nyomtunk tovább és játszottuk a játékunkat, aminek eredményeképp hamarosan megérkezett az egyenlítő találatunk Manecától, majd fél perc sem telt el, Gregory akkora gólt lőtt, amire mozdulni sem tudott a vendégek kapusa.
Ha már a góllövőlistát vezető brazil játékosunk betalált, honfitársa, Everton sem akart tőle lemaradni, a 12. percben szépen lefordult védőjéről és egyenlített, majd ő is csak másodpercekig várt, hogy újabb szép megmozdulással megint bevegye a kapunkat.

Ekkor egy picit megzavarodtunk, Gagyi Sándor védéseire volt szükség, hogy ne kerüljünk nehezebb helyzetbe. Ahogy ezen túllendültünk, újra szép támadásokat vezettünk. A 17. percben Maneca nagy lövése a kapus érintésével a kapufáról jött ki, ám a jól helyezkedő Öreglaki Norbert közelről a helyére pöckölte a labdát. Nem álltunk meg, hajtottunk tovább, hogy már előnnyel vonuljunk a szünetre, ami összejött, nem is akármilyen találattal! A 19. percben Maneca, Gregory és Öreglaki volt a labdaútja, a gyönyörű összjátékból utóbbi lőtt gólt. 4–3

A második félidő elején sajnos figyelmetlenek voltunk egy veszprémi támadásnál, senki nem állította meg Fridrich Dávidot. Szerencsére azonban ekkor sem estünk szét, közel jártunk ahhoz, hogy ismét előnybe kerüljünk. Ami késik, nem múlik, a 29. percben három az egyben hoztuk a labdát annak köszönhetően, hogy Gregoryt lerántani sem tudták, nagy sprint után megjátszotta Manecát, aki visszapasszolt neki és megszületett az ötödik gólunk. Rögtön ezúttal megint örültünk, ám a nagyon aktívan játszó Lakatos László gólját nem adták meg. Miközben ezt reklamáltuk, lekontráztak minket, de megúsztuk kapufával.

Ezt leszámítva nem forgott már igazán nagy veszélyben a kapunk, mert az első és a második sorunk is nagyot hajtott, védekezésben mindenki óriásit küzdött, támadásban pedig tartottuk a labdát. A Veszprém az utolsó két-három percben már kapus nélkül játszott, ám ezzel sem okozott nekünk gondot, sőt, fél perccel a vége előtt Dávid Richárd labdát szerzett és beállította a 6–4-es végeredményt!

Sorozatban a negyedik győzelmünket arattuk, jelenleg harmadik helyen állunk és több veszélyes üldözőnkkel szemben is növeltük az előnyünket!

NB I, 15. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–1. Futsal Club Veszprém 6–4 (4–3)

Continental Aréna, v.: Szabó, Balla (Sántha).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Veszprém: Spandler – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Koncsol, Fridrich, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Bognár, Fellembek, Kiss, Lux. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gól: Maneca (8.), Gregory (9., 29.), Öreglaki (17., 19.), Dávid (40.), illetve Gerencsér (6.), Everton (12., 12.), Fridrich (24.).