Két győzelem után nagyon fontos mérkőzés várt ránk, hiszen a Nyírbátor nem csupán vármegyei riválisunk, hanem a felsőházi rájátszásért folytatott harcban is az egyik legnagyobb ellenfelünk. A formánk megfelelő volt, viszont megnehezítette a dolgunkat, hogy Lovas Norbert két fontos játékosára, Kovács Róbertre és Dávid Richárdra eltiltás miatt nem számíthatott.

Ez azt jelentette, hogy mindkét sorunkat meg kellett variálni, ám így is jól kezdtünk, mi irányítottuk a játékot és kísérleteztünk is, Maneca például hamar gólt szerezhetett volna, ám Dobi Attila lábbal kapufára tolta a lövését. A nyírbátori kapus később is nagy bravúrokat mutatott be, kivédte Öreglaki Norbert és Szabó Lajos próbálkozását is. Idő közben Gagyi Sándor résen volt, amikor arra volt szükség, de egy-két veszélyesebb pillanattól eltekintve miénk volt az első tíz perc. Ennek a periódusnak a végén megszereztük a vezetést: Gregory kicselezte a kapust, beadta Öreglakinak, aki nagy pályás csatárokat megszégyenítő módon magasabbra emelkedett, mint a védője és az üres kapuba fejelt (0–1).

Míg a hazaiak a félidő első felében szabálytalankodtak sokat, mi a játékrész második tíz percben faultoltunk egymás után többször is. Az egyik után a nyírbátoriak hat méterről végezhettek el szabadrúgást, időt is kértek, de Gagyi védte Csoma Alpár közeli lövését.

A Bátor egyre többször jutott el a kapunk elé, mégis közel jártunk az újabb gólunkhoz, ugyanis összejött a hatodik hazai szabálytalanság, Szabó azonban a kapusba lőtte a tíz méterest. Az utolsó másodpercekben meleg pillanatokat éltünk át, de megmaradt az előnyünk a szünetre.

Nem indult jól a második félidő, hiszen gyorsan gyűjtöttük a szabálytalanságokat, ráadásul a bátori letámadás mellett rengeteg ki nem kényszerített hibát is vétettünk. Hét-nyolc percen át nyomtak a hazaiak, de álltuk a sarat, és amikor kellett, Gagyi védett. Az addigi legnagyobb nyírbátori lehetőség után aztán Gregory – némiképp a semmiből – bevette az ellenfél kapuját, ezzel „levegőhöz jutottunk” (0–2).

A 28. percben érthetetlenül szétesett a Nyírbátor, Szentes-Bíró Tamás piros lapot érően szabálytalankodott és a reklamáló Hadházi Sándort is kiállították. Két mezőnyjátékos maradhatott fent a zöld mezeseknél, amit nagyon gyorsan kihasználtunk Szabó Lajos révén (0–3). A következő percekben aztán nem csupán eldöntöttük a meccset, már-már gálázásba esett át a játékunk. Roppant fókuszáltan futsaloztunk, egymás után szereztük a gyönyörű találatokat, rövid időn belül betalált Maneca, Gregory és újra Szabó (0–6). Utóbbi gólra azonnal válaszolt a Nyírbátor, de Szabó triplájával már 7–1-re mentünk négy perccel a vége előtt.

Itt picit elveszítettük a koncentrációt védekezésben, felesleges szabálytalanságokkal helyzetekhez juttattuk a Bátort, egy büntetőt be is lőtt Szabó Steven, a büntetővel felérő szabadrúgást azonban a csereként beállt Petró Martin hárította. A slusszpoén Manecáé volt, aki távoli átlövéssel beállította a 8–2-es végeredményt.

Ez a győzelem azt jelenti, hogy hat ponttal megelőzzük a DEAC-ot, míg a hetedik helyre visszacsúszott Nyírbátornál már hét egységgel állunk jobban!

NB I, 14. forduló
Nyírbátori SC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 2–8 (0–1)

Nyírbátor, v.: Tamási, Muhari (Mákos).
Nyírbátor: Dobi – Szabó S., Szentes-Bíró, Varga, Sánta. Csere: Opre, Vincze, Bartha, Hadházi, Csorvási, Orosz, Mizsei, Szucsányi, Csoma. Vezetőedző: Elek Gergő.
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Kovács Á., Maneca. Csere: Petró, Szabó, Krajnyák, Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Szabó S. (35., 37. – a másodikat büntetőből), illetve Öreglaki (10.), Gregory (28., 32.), Szabó L. (29., 34., 36.), Maneca (31., 40.).
Kiállítva: Szentes-Bíró, Hadházi (mindkettő 28.).