Három élcsapattól elszenvedett vereség után múlt héten 7–1-re győztünk Pécsen, ezzel újra jó helyzetbe kerültünk a felsőházért folytatott versenyben. Pénteken az lesz a feladatunk hazai pályán, hogy ezen az úton maradjunk: mind a játékot, mind az eredményt illetően.

– A Kecskemét ellen volt hiányérzetem, viszont Pécsen úgy játszottunk, ahogy kell, koncentráltunk támadásban és védekezésben is, ennek köszönhetően értünk el ilyen szép eredményt – árulta el vezetőedzőnk, Lovas Norbert. – Hasonló hozzáállást várok a csapattól hazai pályán is. Azt meg kell említeni, hogy az Aramis jóval előrébb tart, mint a Pécs. Vannak meghatározó játékosaik, korábbi utánpótlás-válogatottakat foglalkoztatnak. Nem szabad félvállról venni a meccset, hiszen Budaörsön is megtapasztaltuk, hogy annak nem lehet jó vége – utalt a mester arra, hogy augusztusban 5–3-ra kikaptunk idegenben.

A budaörsi együttes 4-2-6-os mérleggel a kilencedik helyen áll. Eddigi eredményei alapján kiismerhetetlen, hiszen ha csak az elmúlt öt fordulót nézzük, 8–0-ra kikapott a Haladástól, 1–0-ra legyőzte a Maglódot, 8–3-as vereséget szenvedett Újpesten, majd 2–0-ra megverte a Berettyóújfalut és megszorongatta a Kecskemétet (4–5). A csapatnál nemrég edzőváltás is volt, az előző mérkőzésen már az addigi asszisztensedző, Horváth Szabolcs irányított.

– Nagyobb hullámzás jellemzi a teljesítményüket, mint a miénket, hazai pályán veszélyesebbek, mint idegenben, viszont ahogy említettem, vannak rutinos játékosaik, Büki is visszatért, mindenki hadra fogható – tette hozzá a vezetőedzőnk. – Nem lesz könnyű mérkőzés, de ha odafigyelünk és koncentráltan játszunk, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

A találkozót pénteken 18.30-tól a Continental Arénában játsszuk.