Az elmúlt két hét nehéz mérkőzéseiből nem jöttünk ki jól, a Berettyóújfalutól, a Haladástól és a Kecskeméttől is 6–3-ra kikaptunk. Ebből a hullámvölgyből kellene minél előbb kilábalnunk, hogy megőrizzük a felsőházas pozíciónkat.

– Sorozatban három mérkőzésen adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek – mondta el Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Most rossz passzban vagyunk, viszont ne felejtsük el, hogy három olyan csapattal játszottunk, amelyeket kiemeltünk a szezon előtt. Itt tartunk jelenleg. Azt mondtam a srácoknak, hogy kezeljük helyén a négygyőzelmes sorozatot is, viszont ebből a hármas szériából minél hamarabb lábaljunk ki, mert ebben a hónapban dől el a felsőház kérdése.

A javításra először pénteken van lehetőség az utolsó előtti helyen álló PTE-PEAC vendégeként. Az újoncot az első fordulóban 4–1-re legyőztük hazai pályán. A pécsiek idáig két meccset nyertek meg (legutóbb az előző fordulóban, az MFA ellen), egyszer játszottak döntetlent, nyolc mérkőzésen alulmaradtak.

– A folytatásban többnyire azonos erősségű csapatokkal találkozunk, illetve olyanokkal, amelyek lejjebb találhatók a tabellán. Bízom benne, hogy már nem lesz jellemző a mostanában látott mentális probléma. Nekünk kell dominálni, remélem, mindenki megmutatja, mire képes. Ebben a hónapban rengeteg meccset játszunk, kíváncsian várom, hogyan tudunk ehhez alkalmazkodni. Rövid idő alatt kell sokat pihennünk és a fejeknek ki kell tisztulniuk – zárta szavait az edző.

NB I, 12. forduló
Péntek, 19.00: PTE-PEAC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza