A korábbi bravúrokból kiindulva bizakodhattunk, hogy a Berettyóújfalu és a Haladás vendégeként játszott meccsek valamelyikén sikerül pontot szereznünk. Ez nem sikerült, az előző szezon döntősei ellen egyaránt 6–3-as vereséget szenvedtünk.

– Ugyanaz volt a forgatókönyv mindkét meccsen: az első félidőben érthetetlen, illetve nagyon dekoncentrált játékot nyújtottunk, a szünetben rendeztük a sorokat és a második játékrészben már nem volt probléma – összegzett Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Ezen kell változtatnunk a topcsapatok ellen, hiszen minden hibánkat kihasználják és megbüntetik, ezért nem tudtunk szorosabb meccseket játszani.

Hétfőn viszont olyan összecsapás következik, amit fontos lenne behúznunk, hogy továbbra is jó helyzetben legyünk a felsőházért küzdő csapatok csatájában. A szerb és magyar válogatott játékosokat is foglalkoztató Kecskemét felemás eredményekkel indította a szezont, az elmúlt hetekben viszont volt bravúros pontszerzése és kiütéses győzelme is. Mindkét gárda 17 ponttal várja a fordulót, vagyis igazi ki-ki meccsre van kilátás.

– Szeretném, ha felnőnénk a feladathoz és valóban ki-ki meccset játszanánk – tette hozzá a tréner. – Rendkívül szoros a tabella, meglepetések is születtek már ebben a fordulóban is. Mindkét csapatnak nagyon fontos lenne a három pont, de bízom benne, hogy hazai pályán megmutatjuk, mire vagyunk képesek, ahogy tettük azt már jó pár alkalommal. Nagyon jó csapat a Kecskemét, érzésem szerint nem álltak még össze a bajnokság elején, mert sok új játékos érkezett, viszont megmutatták már, mire képeset, gondolok itt a Berettyóújfalu elleni döntetlenre. Hasonló a képlet nálunk is, csapatként kellene jól funkcionálnunk és akkor le tudjuk őket győzni.

A hétfőn 18.30-kor kezdődő mérkőzést újra a megszokott hazai pályánkon, a Continental Arénában játsszuk.