A felsőházi rájátszásban és a harmadik helyről döntő meccsek mindegyikére ráfoghattuk, hogy az eddigi legfontosabb összecsapásunk, hétfőn azonban már nem volt kérdés, hogy a Berettyóújfalu elleni negyedik találkozó az a bizonyos mérkőzés!

A Continental Arénában azért léptünk pályára, hogy lezárjuk a párviadalt és bronzéremmel fejezzük be a szezont. Feladatunkat nehezítette, hogy Öreglaki Norbert ugyan ott volt a keretben, de sérült, viszont Kovács Róbert csodával határos módon visszatérhetett és pályára is lépett.

Feltüzelten, de rendkívül összeszedetten indítottunk, már a második percben adódott egy-egy helyzet Maneca és Gregory előtt. Szervezetten védekeztünk, néhol remekül működött a letámadásunk is. A gólra sem kellett sokat várnunk, szöglet után Gregory kapáslövése a kapuba akadt (1–0)!

A szerencse azonban sajnos nem állt mellénk, a 9. percben egy lövésünk lepattant, Rábl János teljesen egyedül indulhatott kapunk felé és nem is hibázott ziccerben. A semmiből szerzett gólt a Berettyóújfalu (1–1).

Az egyenlítő találat picit megfogta a csapatunkat, de idővel magunkhoz tértünk, ám Mezei Dávid mindent megtett, hogy ne változzon az eredmény. A kapus védte Krajnyák szép fejesét és gólkirály brazilunk több kísérletét is. A félidő végén még Gagyi Sándor is hárított egy szabadrúgást, de összességében mi irányítottuk az első játékrészt.

Fordulás után hamar megszerezhettük volna a vezetést, ám Mezei ziccerben védett. Idővel egyre paprikásabbá vált a hangulat, fáradtak a csapatok, egy-két másodperces akciókat láthattunk csupán és rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. A kapkodásból mi jöhettünk volna ki jobban, de egy újabb nagy helyzetünk maradt ki. Ezért nem sokat kellett bánkódnunk, ugyanis végre türelmesen végigvittünk egy kontrát, Dávid Richárd megjátszotta a második hullámban érkező Szabó Lajost, aki higgadtan a kapuba lőtt (2–1).

Az utolsó tíz perchez érve beszorultunk a kapunk elé, de óriásit küzdöttünk, csúsztunk-másztunk, vetődtünk minden labdára.

A Berettyóújfalu hét perccel a vége előtt elővette az öt a négyet, amit azonnal kivédekeztünk és Gregory az üres kapuba lőtt (3–1)! A folytatásban Gagyi védte, amit kellett, mígnem Facundo lábak alatt becsorgó labdája izgalmassá tette az utolsó három percet (3–2).

Fantasztikus szurkolás mellett azonban továbbra is élesek maradtunk, labdaszerzés után Kovács Ádám háromnegyed pályáról, védő szorításában is az üres kapuba csavart, majd Gregory harmadszor is beköszönt (5–2). Az utolsó pillanatokban már szinte ünneplés közben kaptunk még egy találatot, ami csak az eredményen kozmetikázott (5–3).

Klubunk a második NB I-es szezonjában az ország harmadik legjobb csapatává érett!

NB I, a harmadik helyért, 4. mérkőzés
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–MVFC Berettyóújfalu 5–3 (1–1)
Continental Aréna, v.: Tamási, Balla (Vigh).
Nyíregyháza: Gagyi – Szabó L., Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Öreglaki, Krajnyák, Kovács R., Urr, Haburcsák, Lakatos, Kiss, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Berettyóújfalu: Mezei – Rábl, Nagy K., Szabó, Facundo. Csere: Sándor, Daróczi, Erdei Sz., Nagy I., Erdei, Iszák, Magyari, Nagy D., Duró. Vezetőedző: Trencsényi János.
Gól: Gregory (6., 34., 40.), Szabó L. (28.), Kovács Á. (39.), illetve Rábl (9.), Facundo (37.), Szabó P. (40.).