A Berettyóújfalu elleni bronzpárharc idáig a legjobb forgatókönyv szerint alakul, vagyis az eddigi két mérkőzést megnyertük, így már csak egy meccset kell nyernünk ahhoz, hogy megszerezzük a harmadik helyet.

– A két meccsen bombameglepetést értünk el, szerintem az egész futsaltársadalmat megleptük a két győzelmünkkel – fogalmazott Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mi erre számítottunk, de az első meccs végjátéka után bíztam abban, hogy jól sikerül a második mérkőzés és hétfőn valóban nagyon összeszedetten játszottunk. Mindkét csapat javult az első találkozóhoz képest. Hazai pályán próbáltunk dominálni, ami hellyel-közzel sikerült is, voltak olyan időszakai a mérkőzésnek, amikor a mi akaratunk érvényesült. Nehéz összecsapás volt, mert végig öt a négyben játszott az ellenfél. Az első félidőben belehibáztunk a másodikban szerencsénk is volt, de megdolgoztunk ezért és jöttek a gólok is.

Noha az eredmények miatt magabiztosan utazhatunk Berettyóújfaluba, hátráltatja a csapatunkat, hogy két alapemberünk biztosan nem léphet pályára a harmadik összecsapáson. Mint ismert, Kovács Róbert sérülés miatt már korábban kidőlt, pénteken pedig Manecára sem számíthatunk, aki legutóbb megkapta az ötödik sárga lapját, ezért egymeccses eltiltás vár rá.

– Megint van egy probléma, amit meg kell oldanunk – tette hozzá a mester. – Úgy érzem, most vagyunk olyan lelkiállapotban, amivel lehet, hogy tudjuk pótolni a kieső játékosokat. Az az alap, hogy csapatként kell funkcionálnunk, csak így tudunk ellenfelünk fölé nőni. Fontos láncszem esik ki a gépezetből, meglátjuk, hogyan pótoljuk, de az biztos, hogy nem ajándékozzuk oda a meccset a Mezeinek. Itt is szeretnénk győzelemmel elhagyni a csarnokot, ami azt jelentené, hogy megszerezzük a harmadik helyet, ellenkező esetben hétfőn újabb meccs vár ránk. Fáradtak a játékosok, sok mérkőzés van a lábakban, csakúgy mint az ellenfélnél. Nekünk kicsit rövidebb a kispadunk, de megpróbáljuk akarattal és szívvel kompenzálni ezt!

NB I, a harmadik helyért, 3. mérkőzés
MVFC Berettyóújfalu–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Péntek, 18.30, Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Nyíregyháza javára.