Álomszerűen kezdődött a felsőházi rájátszás, hiszen az első négy meccsünkből nyolc pontot szereztünk. Ezt követően másfél hétig nem játszottunk mérkőzést, hétfőn hazai pályán, a Berettyóújfalu ellen „térünk vissza”. Kérdés, nem jött-e rosszkor a szünet.

– Valóban jó formában van a csapat, ugyanakkor jól jött a pihenő, mert a négymeccses terhelés már érződött, jelentkeztek apró sérülések – reagált a felvezetésre csapatunk vezetőedzője, Lovas Norbert. – Ezeket kipihenték a játékosok, jól sikerült a regeneráció és a rehabilitáció, mindenki teljes értékű munkát végzett a héten. Hogy a szünet megtörte-e a ritmusunkat, azt majd meglátjuk a meccsen.

A Berettyóújfalu két vereséggel nyitotta a rájátszást, az elmúlt két fordulóban viszont már győzött, jelenleg egy ponttal áll jobban, mint a csapatunk. Az alapszakasz idegenbeli meccsén 6–3-ra maradtunk alul, a hazain 6–2-re kaptunk ki. A közelmúlt tehát nem alakult jól a Hajdú-Bihar vármegyeiek ellen, ám az elmúlt hetekben talán összesen nem követtünk el annyi hibát, mint a januári meccsen, így ezúttal jobb összecsapásra van kilátás.

– Remélem, ahogy legutóbb a Kecskemét ellen, végre a Berettyóújfalu ellen is szerzünk legalább egy pontot. Nagyon nehéz mérkőzés vár rák, ellenfelünk háromgólos hátrányból is képes volt felállni és az utolsó másodpercekben megverte a DEAC-ot. Bízom benne, újra felnövünk ahhoz a feladathoz, hogy ki-ki meccset játsszunk egy olyan csapattal, amelyik az elmúlt években mindig döntős volt. A második meccsen húsz percig jól játszottunk, később rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, amit kihasználtak a vendégek. Erre most is felhívtam a figyelmet. Maximális koncentrációra lesz szükség, védekezésben egy pillanatra sem engedhetünk ki. Ha így lesz, meglepetést érhetünk el – tette hozzá a mester.

NB I, felsőházi rájátszás, 5. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–MVFC Berettyóújfalu
Hétfő, 18.30, Continental Aréna