Jó formában lévő csapatok találkoztak egymással hétfő este a Continental Arénában: mi egy győzelemmel és egy nagyon értékes döntetlennel kezdtük a rájátszást, míg a DEAC szoros vereség után sikert aratott az előző fordulóban.

A mérkőzés elején mi kezdeményeztünk, Faragó Ádámot többször is próbára tettük, de a kapus állta a sarat. A vendégek kontrákból veszélyeztettek, a nyolcadik percben el is jutottak kapufáig. Mindkét csapat rendkívül szervezetten védekezett, hátul kevés helyzetet engedtünk, a másik oldalon viszont türelmes és hosszú akciókra kényszerültünk.

A 10. perchez érve már érett a gólunk, előbb Kovács Róbertnek volt veszélyes szabadrúgása, picivel később Krajnyák Zsolt egymaga kontrázott, ám nem tudta ellőni a labdát Faragó mellett. A 14. percben aztán már a debreceni kapus is tehetetlen volt, szöglet után Gregory a védők lába között a hálóba lőtte a labdát. A Haladás-meccshez hasonlóan ezúttal sem örülhettünk sokáig, eladott labdánkból nagyjából fél percen belül kiegyenlített Harmati Tamás (1–1). Ezt követően sem álltunk le, a szünetig több labdánk is centikkel kerülte el a kaput.

Ami az első félidőben még kimaradt, a második játékrészben gyorsan bement, Gregory újra vezetést szerzett! Nem volt még vége, labdaszerzés után kontráztunk, Faragó kijött a kapujából szöget zárni, így is eljutott a labda Manecához, aki védője szorításában az üres kapuba sarkazott.

A gyorsan kapott gól ezúttal sem maradt el, középkezdés után hét másodperc telt el a debreceni szépítő találatig, amit Thiago passzából Faragó Lajos szinte a gólvonalról passzolt be (3–2).

Ezt követően nem záporoztak a helyzetek, de mindkét kapusnak volt védeni valója, Gagyi Sándor kapufára tolt egy labdát, Maneca pedig Faragó védése után találta el a kapufát. A DEAC három perccel a vége előtt elővette az öt a négy elleni játékot, amit jól levédekeztünk, sőt, az utolsó percbe lépve Maneca majdnem betalált az üres kapuba, ám a visszaérő Harmati kifejelte a labdát.

Az utolsó másodpercek már nem hoztak változást, vagyis csapatunk a rájátszás első három körében hét pontot szerzett!

NB I., felsőházi rájátszás, 3. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–DEAC 3–2 (1–1)
Continental Aréna, v.: Kiss, Balla (Urgyán).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Gyulai, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Haburcsák, Lakatos, Kiss, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
DEAC: Faragó Á. – Harmati, Szatmári, Ulloa, Thiago. Csere: Nyerges, Faragó L., Berecz, Vass, Nay, Siska, Varga, Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.
Gól: Gregory (14., 24.), Maneca (24.), illetve Harmati (15.), Faragó L. (25.).