A rájátszás előtt az volt a legfőbb kérdés csapatunkkal kapcsolatban, hogy sikerül-e visszatalálni a téli szünet előtti formára. Az első két meccs azt mutatja, hogy sikerült, ugyanis előbb Veszprémben győztünk 2–1-re, majd a Haladás elleni 4–4-es döntetlennel olyan bravúrt értünk el, amit rajtunk kívül egy magyar csapat sem mondhat el magáról ebben az idényben.

– Ha a rájátszás előtt azt mondja valaki, hogy egy idegenbeli meccsel és a bajnok elleni találkozóval összesen négy pontot szerzünk, szerintem mindenki aláírta volna a csapatból – ismerte el Lovas Norbert vezetőedző. – Elégedett vagyok a kezdéssel, bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan alakul és akkor elérjük azt a célt, amit kitűzött a vezetőség. Hosszú út vezet odáig, sokat kell még dolgoznunk addig is.

Az előző forduló másik két mérkőzése is váratlan eredményt hozott, amiből akkor jöhetünk ki igazán jól, ha hétfőn győzelemmel folytatjuk. Noha legutóbb magabiztosan nyertünk hazai pályán a DEAC ellen (5–1), nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis a debreceniek is jól kezdtek: Kecskeméten 5–4-re maradtak alul, legutóbb pedig 2–1-re megverték a Veszprémet.

– Összességében két ugyanolyan formában lévő csapat találkozik. A DEAC-cal mindig szoros meccseket játszunk, a pillanatnyi forma fog dönteni. Bízom benne, hogy itthon tatjuk a három pontot, ehhez ugyanolyan koncentráltan és alázatosan kell játszanunk, mint a Haladás ellen, ellenkező esetben nem biztos, hogy győzni tudunk – szögezte le a mester.

NB I, felsőházi rájátszás, 3. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–DEAC
Hétfő, 18.30, Continental Aréna