Bravúros kezdés után a címvédő és jelenleg is listavezető Haladás VSE ellen próbáltuk megismételni a szeptember végi csodát.

Egyáltalán nem voltunk megilletődöttek, sőt, a második percben miénk volt az első nagy helyzet, majd kicsivel később szép kontra végén Öreglaki Norbert elpörgette a kapus mellett a labdát, de Henrique a gólvonalról mentett. Rögtön ezután mi is megúsztunk egy kapufát, amit egy eladott labdánk után rúgtak a vendégek, de ezt leszámítva rendkívül fókuszáltan és elszántan játszottunk.

A tizedik perchez érve elkezdett érni a gólunk. Gregory váratlan lövését Alasztics Marcell védte, a kipattanót követően is veszélyesen próbálkozott a brazil, majd a szögletből Maneca bombázott fölé. Gyönyörű játék végén, Maneca lekészítéséből Gregory megszerezte a mérkőzés első gólját (1–0)! Nem örülhettünk sokáig, mert Dróth Zoltán klasszis megmozdulással 13 másodperccel később egyenlített (1–1).

Nem roppantunk meg ettől, bátran támadtunk a folytatásban, voltak is helyzeteink, öt a négy ellen is eljutottunk veszélyes szituációig és az első félidőben inkább a Hali kapusának kellett bravúrokat bemutatnia.

A második játékrészben aztán Gagyi is alaposan letette a névjegyét (nem mintha a szombathelyiek ne ismernék jól szeptember óta). Luiggi lövésével már sajnos ő sem tudott mit kezdeni (1–2). Mint egész meccsen, itt is megmaradt a tartásunk, nyomtunk az egyenlítésért. A 31. percben nagyon jó helyről rúghattunk szabadrúgást, ezt Gregory ki is használta (2–2). Innentől beindult az őrület!

Nem sokkal a gól után befújták a Haladás hatodik faultját. A szabadrúgáshoz Szabó Lajos állt oda, lövését szabálytalanul védte Alasztics, így jöhetett az ismétlés, amit már Gregory vállalt és bevágta harmadik találatát (3–2). Fantasztikusan védekeztünk, egy labdaszerzéssel Szabó hihetetlen módon végigért: kicselezte a védőjét, a kapust elfektette és éles szögből a hálóba pörgetett (4–2).

Maneca már talán el is dönthette volna az összecsapást, ám a sarkazása a kapufáról kifelé pattant. Ebben az időszakban mi irányítottuk a meccset, amire a Szombathely öt a négy elleni játékkal válaszolt. Ezt kiválóan alkalmazták a vendégek, Vas Ádám a 36. és a 38. percben is a gólvonalról talált be (4–4). A hajrában mindkét csapat győzelemre játszott, Gagyi és Alasztics is védett egy-egy nagyot. Az összkép alapján igazságos döntetlen született.

A szeptemberi bravúrgyőzelem után ezúttal értékes döntetlent értünk el és továbbra is mi vagyunk az egyetlen magyar csapat, amelyik pontot szerzett a címvédő Haladás ellen. Immáron kétszer!

NB I, felsőházi rájátszás, 2. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Haladás VSE 4–4 (1–1)
Continental Aréna, v.: Zimonyi, Deme (Mákos).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Gyulai, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Lakatos, Kiss, Kovács, Haburcsák. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Haladás: Alasztics – Hajmási, Dróth, Hadházi, Vas. Csere: Homlok, Győrfy, Kovács M., Luiggi, Henrique, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai. Vezetőedző: Ferraz Conde Felipe.
Gól: Gregory (10., 31., 31. – a másodikat büntetőből), Szabó (33.), illetve Dróth (10.), Luiggi (29.), Vas (36., 38.).