Lovas Norbert vezetőedzőnk arról beszélt a rájátszás rajtja előtt, hogy „új bajnokság” kezdődik. Csapatunk valóban tiszta lappal indította a felsőházi küzdelmeket, hiszen egy gyengébb periódus után múlt pénteken újra olyan erényeket csillogtatott, ami a legjobb hat közé emelte. A koncentrált játék 2–1-es győzelmet ért Veszprémben.

– Egész héten sulykoltuk a játékosokba, igenis képesek arra, hogy újra magas szinten futsalozzanak, illetve azt akartuk, hogy az utóbbi időben hiányzó alázat és motiváltság újra fókuszba kerüljön, mert akkor meglepetést érhetünk el – mondta el Lovas Norbert. – Ez megvalósult! Remek kapusteljesítményünk volt, nagyon magas szintű védekezést mutattunk be. A támadások befejezésével akadtak problémáink, de az első félidőben két szép gólt rúgtunk és nagyon fontos három pontot szereztünk Veszprémben.

A csütörtöki folytatásra hatványozottan igaz az, hogy hiba nélküli játékra lesz szükségünk, ha jó eredményt akarunk elérni, ugyanis a címvédő Haladás érkezik a Continental Arénába. A Bajnokok Ligájában is megméretett szombathelyi gárda megnyerte az alapszakaszt, a rájátszás első körében 4–1-re legyőzte a Berettyóújfalut, így továbbra is miénk az egyetlen magyar csapat, amelyik ebben az idényben legyőzte, egyáltalán pontot szerzett a vasiak ellen.

– Ismerjük a Haladást, tudjuk, milyen magas szinten képes futsalozni, próbáljuk megnehezíteni a vendégek dolgát – mondta el a tréner. – A védekezés lesz a fő szempont, amikor legyőztük őket, akkor is ez volt a kulcs, illetve a kontrákat nagyon magas százalékban használtuk ki. A Haladás nem fog még egyszer abba a hibába esni, hogy lebecsüljön minket. Fel kell nőnünk a feladathoz, kíváncsi vagyok, hány percig sikerül, illetve az egész mérkőzésen milyen lesz a csapatjátékunk. Bízom benne, hogy nálunk mindenki a legjobb formájában nyújtja – voltak ebben biztató jelek a Veszprém ellen is – és akkor lehet keresnivalónk.

NB I, felsőházi rájátszás, 2. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Haladás VSE
Continental Aréna, csütörtök, 18.30