Noha a csapatok az alapszakasz után továbbvittek magukkal pontokat a felsőházi rájátszásra, mégis, mintha tiszta lappal indítottuk volna a szezon legfontosabb szakaszát. Szükség is volt erre, mert a téli szünet óta nem igazán találtuk a formánkat – abban bízhattunk, hogy a rájátszás első fordulójában rögtön a régi erényeinket villogtatjuk meg. Nem így indult a veszprémi találkozó…

Már a második percben óriási ziccerrel ajándékoztuk meg a hazaiakat, ekkor és két perccel később is Gagyi Sándornak köszönhettük, hogy nem kerültünk hátrányba. Picivel később azonban már ő is tehetetlen volt, a Gregory buktatásáért megítélt büntetőt Kiss Milán magabiztosan a hálóba lőtte (1–0).

Huszonnégy másodperc elteltével a hatos vonaláról közvetett szabadrúgással jöhettünk, ám a hazaiak levédekezték a helyzetet, Kovács Róbert bombáját pedig Spandler Mátyás védte. Egyre többször dolgoztattuk meg a bakonyiak kapusát, a nyomás pedig hamarosan góllá érett: Szabó Lajos szépen lefordult a védőjéről és bevette a kaput (1–1). A kapott gól megzavarhatta a veszprémieket, ugyanis addig nem jellemző módon elveszítették a labdát a saját térfelükön, Maneca azonnal ziccerben találta magát, amit kihasznált! 1–2

A folytatásban amiatt izgulhattunk, hogy ne kapjuk meg a hatodik faultunkat, de mi is alakítottunk még ki szép helyzetet a szünetig.

Fordulás után sokáig nem alakult ki folyamatos játék, ami az eredmény után futó, de kapkodó hazaiakat érintette rosszabbul. Noha kevés helyzetet alakítottunk ki, kontrolláltuk a játékot. Az utolsó tíz perchez érve aztán belehúzott a Veszprém, ám Gagyi mindent védett, egy alkalommal a gólvonalon is megfogta a labdát!

A hajrához érve fokozódtak az izgalmak. Spandler megpattanó lövése a lécet érintve hagyta el a játékteret, majd négy perccel a vége előtt az öt a négy elleni játékot is elővette ellenfelünk. Ebből majdnem gólt kaptunk, az ellentámadásból aztán a vészkapus, Lux Gábor hárított lábbal. Mindkét csapat játékéban benne volt tehát a gól, de az utolsó, idegőrlő másodperceket is kivédekeztük.

Ezen az estén nagyon erősek voltunk fejben, a szívünk is helyén volt, megvolt a kiváló kapusteljesítmény, így fontos idegenbeli sikerrel nyitottuk a rájátszást!

NB I, felsőházi rájátszás, 1. forduló
1. Futsal Club Veszprém–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 1–2 (1–2)
Veszprém, v.: Kovács G., Wittner (Góbi).
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér. Csere: Koncsol, Bognár, Molnár, Ábrahám, Gavrilovics, Bognár, Fellembek, Kiss, Lux. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Gyulai, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Urr, Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Kiss (5. – büntetőből), illetve Szabó (13.), Maneca (14.).