Péntek este már a legjobb nyolc közé jutás volt a tét csapatunk számára a Magyar Kupában, ehhez Kunszentmártonban kellett legyőznünk az NB II Keleti csoportját vezető Tiszaföldvárt.
Noha az ellenfél kezdte az összecsapást, mi vezettük az első támadást, és Maneca közel is járt a vezetés megszerzéséhez, ám a kapufa kisegítette a hazaiakat, majd a kipattanót már a kapusuk védte bravúrral. Nemcsak neki kellett bemutatni védéseket, hanem Gagyi Sándornak is, ugyanis többször belehibáztunk az akcióinkba, amiből rendre veszélyes kontrákat vezetett a Tiszaföldvár. Hol Sanya védett, máskor a kapufa segített nekünk is, de Kovács Róbert is mentett kritikus helyzetben. A sokadik pontatlanságnál már mindenki tehetetlen volt, a hazaiak megszerezték a vezetést (1–0).
A kupa előző fordulójában is hátárnyból kellett felállnunk, most újra megtettük.
Egyre nagyobb nyomás alá helyeztük ellenfelünk kapuját, a folytonos sikertelenség idővel kapkodóvá tette a játékunkat, de még időben lehiggadtunk és a szerencse is mellénk állt, mivel Szabó Lajos lövése előbb a kapufát érte, majd onnan egy védőről pattant a kapuba (1–1). Rendesen „belőttük” a földvári kapust, de még az első félidőben meglett a vezetés is: Dávid Richárd, Öreglaki Norbert és Maneca egyérintős játéka után fordítottunk. A középkezdés után szinte azonnal jött az újabb találatunk, Dávid labdaszerzését követően Gregory készített elő Manecának, aki kilőtte a pipát (1–3). A hazaiak egyre nehezebben bírták elviselni, hogy ekkor már nagy volt a különbség a két csapat között, villant egy piros lap, ám az emberelőnyt nem használtuk ki.
Hiába uraltuk a meccset, nem tudtunk huzamosabb ideig lenyugodni. A hazai kapus mindent védett, a mi játékunk csapkodóvá vált, amin időkérés sem segített, a csereként beálló és bravúrokat is bemutató Petró Martin pedig – a játékvezető szerint – szabálytalanul szerelt. Az értékesített büntetővel közelebb jöttek a hazaiak (2–3). Vérszemet kapott a Földvár, ezzel izgalmassá tettünk egy már agyonnyert meccset. Hiába birtokoltuk sokkal többet a labdát, nem voltunk elég pontosak, érthetetlen hibákat követtünk el. Újabb elszórt labdából ziccerhez juttattuk a Tiszaföldvárt, amit ki is használt (3–3).
Öt a négyben kezdtünk közepet, a hazaiak ekkor csak nyomozták a labdát, Gregory pedig 12 méterről hatalmas gólt lőtt (3–4).
Ekkor sem nyugodhattunk még meg. Meleg pillanatok után Petró a hatoson kívül kézzel szerelt, kiállították őt, az emberelőnyt gyorsan kihasználták a hazaiak (4–4). Az utolsó két és fél percben azért támadtunk, hogy nyerjünk, a döntetlen ugyanis a kiesésünket jelentette. Hiába mentünk azonban előre, a hazai kapus szokásához híven bravúrokat mutatott be, sőt, kaptunk még egy találatot (5–4), amivel elszállt minden reményünk, búcsúztunk a Magyar Kupától.
Magyar Kupa, 3. forduló
Tiszaföldvár–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 5–4 (1–3)
Kunszentmárton, v.: Kiss, Ibriksz (Róka).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Homonyik, Szabó L., Krajnyák, Kovács R., Urr, Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Ficsor (7.), Szabó T. (28., 40. – az első büntetőből), Juhász (31.), Székely (37.), illetve Vincze (11., öngól), Maneca (12., 12.), Gregory (32.).