Az alapszakasz utolsó fordulójának rangadóján a negyedik hely volt a tét. Az azt birtokló Kecskemétnek a pontszerzés is elég volt, míg az A’Studió Futsal Nyíregyháza csak úgy léphetett előrébb az ötödik pozícióból, ha nyer idegenben.

A hazaiak két szerb légiósuk és Bencsik Roland nélkül léptek pályára, ott volt viszont a kezdőben két válogatott játékos, akik nem sokat haboztak, Fekete Márk passzából Pál Patrik a harmadik percben megszerezte a vezetést. A nyíregyházi eladott labdából nem volt ugyan ajtó-ablak ziccer – mint a Berettyóújfalu ellen többször is –, az ellenfél így is átjátszotta a rendezetlen védelmünket.

A következő tíz percben mi lehettünk elégedettek azzal, hogy nem változott az eredmény, a Kecskemét ugyanis számos szép akciót vezetett és kétszer is eltalálta a kapufánkat. Az első félidő második felében már kevesebb volt a veszély a kapunk előtt, többet birtokoltuk a labdát, de jól védekeztek a hazaiak. Az utolsó percekben az öt a négy elleni játékot is elővettük, amivel nem jártunk sikerrel. Sőt, kevesebb mint nyolc másodperccel a vége előtt még éppen a hatoson kívül kapott szabadrúgást a hazai gárda, ezt a szituációt megúsztuk, így összességében nem lehettünk elégedetlenek az 1–0-val.

A fordulás után aztán nem sokáig maradt az eredmény, a 22. percben Suscsák Máté a hatoson úgy szerzett labdát Gregorytól, hogy azzal a mozdulattal be is talált a kapunkba (2–0). Kicsivel később Petró Martin védett nagyot, majd idővel újra megérkeztünk a meccsbe, stabilabbá váltunk, de a 25. percben szép játék végén egy méterről sem találtunk be. Sokat játszottunk öt a négyben, de nem voltunk elég pontosak. A hajrában Krajcsi Bence többször is védett, máskor a kapufa segített be neki – ezen a napon semmi nem jött össze.

A vereséggel biztossá vált, hogy az ötödik helyen zárjuk az alapszakaszt, vagyis innen kezdhetjük majd meg a felsőházi rájátszást.

NB I, 22. forduló
SG Kecskemét Futsal–A’Studió Futsal Nyíregyháza 2–0 (1–0)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, v.: Borbás, Kakuk (Minda).
Kecskemét: Krajcsi – Bíró, Pál, Suscsák, Fekete. Csere: Rigó, Lehotai, Hajnal, Kajtár, Haász, Nádudvari, Szabó J. Vezetőedző: Koós Károly.
Nyíregyháza: Petró – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Gagyi, Szabó L., Krajnyák, Kovács R., Urr, Lakatos L, Homonyik, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Pál (3.), Suscsák (22.).