Az újpesti döntetlennel nehezebbé vált a helyzetünk a második helyért folytatott küzdelemben, viszont az alapszakasz utolsó két fordulójában még tehetünk azért, hogy minél jobb pozícióból kezdjük meg a felsőházi rájátszást.

Két, ugyancsak felsőházi riválisunkkal találkozunk a folytatásban, elsőként a Berettyóújfaluval. Ősszel úgy szenvedtünk 6–3-as vereséget idegenben, hogy az első félidőben már 4–1-re mentek a hazaiak. Akkor Kovács Róbert, Dávid Richárd és Szabó Lajos szerezték a góljainkat.

A tavalyi ezüstérmes januárban kikapott a Haladástól (3–2), de magabiztosan megverte a PTE-PEAC-ot (1–7) és legutóbb a Kecskemétet is (6–3), vagyis jó formában várhatja a pénteki találkozót.

– Ez, valamint a Kecskemét elleni mérkőzés is olyan, amin megnézhetjük, hol tartunk – mondta el a csapatunkat irányító Lovas Norbert. – Jelenleg nagy lemaradást kell behoznunk erőnlétben, de a program is úgy van összeállítva, hogy a rájátszásban legyünk majd jó erőben. A Berettyóújfalu jó formában van, de úgy érzem, mi sem vagyunk rosszban, ám a mutatott játék nem tökéletes. Szeretnénk jó mérkőzést játszani, van törleszteni valónk, hiszen Berettyóújfaluban nagyon gyenge napot fogtunk ki, a szezonban ott produkáltuk a leggyengébb félidőnket. Bízom benne, hogy összeszedjük magunkat. Ellenfelünket nem kell bemutatni, de mi is megmutattuk már, hogy el lehet őket kapni, ezekből az emlékekből is lehet táplálkozni.

A találkozó 18 órakor kezdődik a tiszavasvári úti csarnokban.