Ha az alapszakaszból hátralévő három meccsünk mindegyikét megnyerjük, akkor nem végezhetünk a harmadiknál rosszabb pozícióban és arra is van esély, hogy másodikak legyünk. Ez persze egyáltalán nem lesz könnyű, de számos szép eredményt értünk már el ebben az idényben, emiatt bizakodhatunk.

A felsőházi tagságunk már megvan, ám közel sem mindegy, hogy milyen pozícióból kezdjük meg a rájátszást, mert a csapatok a helyezésüktől függő, meghatározott számú pontot visznek magukkal. A már biztosan első Haladás hét ponttal fog állni, a második helyezett öt pontot kap, a harmadik négyet és így csökkennek a pontszámok.

Az utolsó három fordulóban az Újpesttel, a Berettyóújfaluval és a Kecskeméttel találkozunk.

Az alapszakasz hajráját egy izgalmas mérkőzésen, végül 5–1-es győzelemmel kezdtük meg hétfőn a Maglód ellen, pénteken pedig az Újpest vendégeként jön a folytatás (20.45). A lila-fehérek jelenleg kilencedikek, négy pont a hátrányuk a hatodik Nyírbátorral szemben, vagyis még a fővárosiaknak is van matematikai esélyük arra, hogy a felsőházba kerüljenek. Más kérdés, hogy az utóbbi időben rossz eredményeket értek el: kikaptak a Kecskeméttől, a Berettyóújfalutól és döntetlent játszottak a PTE-PEAC-cal.

Október 20-án Nyíregyházán találkoztunk az Újpesttel, akkor 5–1-re nyertünk.

– Az Újpest információink szerint erősített és biztos, hogy Harnisch Ákos visszatért – mondta el vezetőedzőnk, Lovas Norbert. – Hazai pályán nagyon veszélyes csapat, rendkívül motivált társaság, és ha nem koncentrálunk a befejezésekre kellően, akkor hasonló mérkőzés várhat ránk, mint a Maglód ellen. Bízom benne, hogy egyre jobb formába lendülünk, megtaláljuk újra a helyes ritmusunkat és győzelemmel térünk haza Budapestről.