Mikor várhatnánk nagyobb önbizalommal egy rangadót, mint egymást követő három győzelem után? Elbízni persze nem szabad magunkat, már csak azért sem, mert hétfői vendégünk, a Veszprém az egyik legerősebb együttese a bajnokságnak.

Mindenesetre a PTE-PEAC (7–1), az Aramis (5–4) és a Nyírbátor (8–2) elleni sikerre büszkék lehetünk, így joggal bízhatunk abban, hogy a következő fordulóban is szép eredményt érünk el.

– A második körben három meccsből maximális pontszámot szereztünk meg, így terveztük az első három fordulót is még augusztusban, akkor sajnos kevesebbet sikerült begyűjtenünk – mondta Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Jó formában vagyunk, a mutatott támadó játék is rendben van, védekezésben kellett megbeszélnünk egy-két hibát, amikből gólok születtek. Főleg az Aramis-meccsen kapott találatokról beszélek, a vármegyei rangadón viszont nem volt kérdéses a győzelmünk.

A bakonyiak még csak 13 mérkőzést játszottak, abból kilencet megnyertek és két-két döntetlent, valamint vereséget könyvelhettek el. Az elmúlt hat meccsükön három alkalommal is pontot veszítettek: kikaptak a Berettyóújfalutól, a DEAC-tól és ikszeltek a Magyar Futsal Akadémiával. Hozzá kell tenni, hogy az utóbbi két meccs több mint egy hónapja volt már, így inkább az lehet a mérvadó, hogy a Kecskemét elleni rangadót az utolsó másodpercben lőtt góllal megnyerték 3–2-re.

– Minden csapat életében van hullámvölgy, volt a miénkben és az övékben is – válaszolt arra a tréner, hogy sikerült leszűrni valamit azokból a meccsekből, amiken pontot veszített a Veszprém. – Az a kérdés, hogy ezekből mikor lábalsz ki. Természetesen láttam a Veszprém elmúlt meccseit, így azokat is, amiken volt kisebb megingása. Láttuk azokat a pontokat, amikből talán gólokat tudunk szerezni, meglátjuk, hogyan sikerül. Összességében azt mondanám, hogy jó formában van az ellenfelünk is.

És ha már fentebb a pontvesztéseket említettük, a veszprémieknek ellenünk sem sikerült nyerniük szeptember elején. A hazaiak háromszor is vezettek, de a 38. percben harmadszor is egyenlítettünk, ezzel 3–3-as eredményt értünk el.

– Értékes pontot szereztünk, nagyobb koncentrációval talán több is lehetett volna belőle, de nem panaszkodhatunk, abból a meccsből kihoztuk a maximumot – emlékezett vissza Lovas mester. – A Veszprém toronymagasan dobogóesélyes, ennek a mérkőzésnek is esélyese, de megpróbálunk mindent elkövetni a jó eredmény érdekében!

Ha nem elenne elég kedvcsináló, hogy a második a negyedikkel csap össze, külön érdekessége a mérkőzésnek, hogy a góllövőlistát vezető Gergory (17) és a sokáig élen álló Everton (15) is találkozik egymással.

NB I, 15. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–1. Futsal Club Veszprém
Hétfő, 18.30, Continental Aréna