Két győzelem után az elmúlt hetek talán legfontosabb mérkőzése következik hétfő este a Nyírbátori SC ellen. Az összecsapás nem csak amiatt számít rangadónak, mert a két csapat vármegyei rivális, hanem amiatt is, mert a mieink az ötödik helyen állnak, míg a bátoriak a hatodikak. A két együttest jelenleg négy pont választja el egymástól, amennyiben nyernénk, nagy lépéselőnybe kerülnék a felsőházért folytatott harcban, ellenfelünk számára pedig azért lenne nagyon fontos a győzelem, mert folyamatosan zárkózik a DEAC.

– Két győztes meccs után megyünk a vármegyei rangadóra – vezette fel az összecsapást Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Nyírbátorban nehéz nyerni, minden csapat megszenved ott. Hazai pályán nagyon erős az ellenfelünk, viszont nem feltett kézzel megyünk oda. Megpróbálunk csapatként funkcionálni, mint eddig is. Bízom benne, hogy az elmúlt meccseken mutatott formát és hozzáállást visszük tovább és akkor lesz keresnivalónk. A két csapat szerintem azonos erősségű, talán mi picit jobb formában vagyunk jelenleg, de egymás mögött állunk a tabellán, így ki-ki mérkőzésre számítok.

A két csapat legutóbb a harmadik fordulóban találkozott, akkor 3–3-as végeredmény született a Continental Arénában.

– Három nullás vezetésről majdnem kikaptunk. Jó tanulópénz volt a meccs, sokat elemeztünk, hogy miért alakult úgy. Az első félidőben minden értelemben nagyon magas szinten futsaloztunk, viszont a másodikban érthetetlen módon visszaestünk. Ezen már túllépett a csapat – tette hozzá vezetőedzőnk.

A bátoriak kisebb hullámvölgy után két győzelmet szereztek, az elmúlt két fordulóban viszont kikaptak a Berettyóújfalutól és a Kecskeméttől. A Mezei-Vill elleni volt az egyetlen találkozó, amit hazai pályán veszítettek el. Mi idáig tíz pontot szereztünk idegenben. Hétfőn megnehezíti a feladatunkat, hogy Dávid Richárd és Kovács Róbert is eltiltott, de csapatként felülkerekedhetünk!

NB I, 14. forduló
Nyírbátori SC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Hétfő, 19 óra, Nyírbátori Városi Sportcsarnok