Idegenbeli győzelem után nagyon fontos hazai találkozóra készültünk az Aramis ellen. Elég volt a lelátóra pillantanunk, máris nagy önbizalommal várhattuk a kezdő sípszót, ugyanis hazai pályán még nem játszottunk ilyen sok szurkoló előtt. Ehhez a Nyírség FC ifjú játékosai sokat hozzátettek.

Jól is kezdtünk, az első pillanattól letámadtuk az ellenfelet, labdákat szereztünk és mi irányítottuk a játékot. Lőttünk is becsülettel, de remekül védekeztek a vendégek, sokáig minden kísérletünket blokkolták, Kovács Erik lehetőségénél pedig a kapufa segített nekik. A 11. percben aztán rossz fordulatot vett a meccs, Dávid Richárd megkapta a második sárga lapját, ezzel őt elveszítettük és emberhátárnyba kerültünk.

Ez sajnos nem tartott sokáig, mert a budaörsiek 15 másodperc után kihasználták az első lehetőségüket (0–1). Szerencsére nem estünk szét, ahogy kiegészültünk, ott folytattuk a jó játékot, ahol abbahagytuk, Kovács Erik jó csel után középre játszott Krajnyák Zsolthoz, aki hat méterről a léc alá lőtt (1–1). Gyorsan jött az újabb gólunk, Gregory és Szabó Lajos kényszerítőjéből előbbi bevette a kaput (2–1), ezzel beérte a veszprémi Evertont a góllövőlista élén.

A folytatásban Öreglaki Norbert kétszer is eltalálta a kapufát, de figyelmetlenségből mi is átéltünk egy-két veszélyes pillanatot.

A második félidőt rosszul indítottuk, Gagyi Sándornak nagyot kellett védenie, de a 23. percben ő is tehetetlen volt, mert Büki Baltazár kihasználta, hogy teljesen üresen hagytuk a kapunk előtt (2–2). Ezúttal sem kellett sokáig bánkódnunk, 29 másodperccel a kapott gól után Gregory lövés helyett a kapu elé gurított, a jó ütemben érkező Öreglaki egy méterről a hálóba gurított (3–2) – ez volt az egyik legszebb találatunk a szezonban.

Nem volt megállás, egy lepattanó lövés után Manecához került a labda, ő is betalált, ezzel már 4–2-re vezettünk.

Az Aramis tizenkét perccel a vége előtt lehozta a kapusát, amiből Bognár Bence nagyon gyorsan közelebb hozta a csapatát (4–3), nem sokkal később pedig egy nagy hibát megúsztunk kapufával. Korán megvolt az ellenfél öt faultja, viszont sehogy nem tudtuk összehozni a hatodikat. Támadtunk rendületlenül, de meccsben voltak a vendégek is: szép játék után Gregory lövését bravúrral védte a kapus, amire Aramis-kapufa volt a válasz.

A 39. percben aztán kihasználtuk, hogy a budaörsiek belehibáztak az öt a négy elleni játékba, Öreglaki háromnegyed pályáról a kapuba ívelt (5–3). Azonnal válaszolt rá az ellenfelünk (5–4), az utolsó perc rendkívüli izgalmakat hozott, de már nem változott az eredmény, így nagyon fontos győzelmet szereztünk!

NB I, 13. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Aramis SE 5–4 (2–1)

Continental Aréna, v.: Forgács, Szabó P. (Szabó F.).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Aramis: Soós – Komári, Szeghy, Moga, Lévai. Csere: Bukodi, Horváth, Gáspár, Vattamány, Gellérfi, Szücs, Bognár, Erdősi, Büki. Vezetőedző: Horváth Szabolcs.
Gól: Krajnyák (12.), Gregory (13.), Öreglaki (23., 39.), Maneca (24.), illetve Bognár (11., 30.), Büki (23., 40.).
Kiállítva: Dávid (11.).