Noha az elmúlt három vereségünket három élcsapattól szenvedtük el, nem legyinthettünk a rossz sorozatra, az volt a célunk, hogy minél előbb kilábaljunk belőle. Erre az első lehetőség péntek este adódott az újonc PTE-PEAC vendégeként. Csapatunk már egy nappal a meccs előtt elutazott, aminek eredménye meg is látszott a játékunkon – ezúton is köszönjük a vezetőségnek, hogy ezt lehetővé tette!

Az előzményeknek megfelelően mindenki nagyon komolyan vette a mérkőzést, a játékosok pontosan betartották az edzői utasításokat. Gregory révén gyorsan előnybe kerültünk, nem sokkal később Öreglaki Norbert is betalált, majd a brazil légiósunk duplázott (0–3). Az első félidőt végig domináltuk, a három gólunk mellett kapufákat is lőttünk, szemre is tetszetős támadásokat vezettünk, visszaköszöntek az edzésen gyakoroltak.

Tudtuk, hogy az ellenfél egy percig sem adja fel, emiatt mi is hasonló mentalitással jöttünk ki a második játékrészre. Az extra napot kifogó Gregory újabb gólt lőtt, Maneca szépségdíjas találatot szerzett, majd honfitársa megszerezte a negyedik gólját is. Hatgólos különbségnél egy megpattanó lövéssel szépítettek a pécsiek, ám Kovács Erik is tartogatott még egy gólt, beállítva a 7–1-es végeredményt.

Ezen az estén az egész csapat dicsérhető volt, a társaságra rá sem lehetett ismerni az elmúlt mérkőzéseken látotthoz képest!

NB I, 12. forduló
PTE-PEAC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 1–7 (0–3)

Pécs, v.: Zimonyi, Apkó (Mózsa).
PEAC: Molnár – Tóth, Bartal, Vénosz, Hajnal. Csere: Wilkesz, Bálint, Molnár Cs., Pápai, Forró, Koller, Koronics, Spánitz. Vezetőedző: Élő Tibor.
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Szabó, Krajnyák, Kovács E., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Bartal (31.), illetve Gregory (1., 12., 23., 29.), Öreglaki (3.), Maneca (28.), Kovács E. (36.).