Hétfő este egy közvetlen riválisunk, a Kecskemét ellen próbáltuk meg javítani az élcsapatoktól elszenvedett vereségeket.

Gregory gyorsan megalapozhatta volna, hogy jó meccsünk legyen, ám 25 másodperc elteltével hiába vezette kapusra a labdát, nem tudta őt kicselezni, így kimaradt a ziccer. Brazil játékosunk bő fél perccel később egy távoli bombával is megkínálta Krajcsi Bencét, akkor is résen volt.

A kimaradt lehetőségeket a negyedik percben bánhattuk igazán, ugyanis Nemanja Miloszavljevics elhúzta a labdát kapusunk mellett és könnyedén a kapuba gurított (0–1). Még fel sem ocsúdtunk, jó csel után Pál Patrik is betalált átlövésből (0–2). Nagyon pontatlanul és figyelmetlenül játszottunk.

A 10. percben aztán végre türelmes akciót vezettünk, aminek meg is lett az eredménye, valószínűleg akkor is gólt lőttünk volna, ha a menteni igyekvő kecskeméti játékos nem pöcköli saját kapujába a labdát (1–2). Megélénkült a játékunk, a korábbinál lendületesebbek voltunk, ám nem örülhettünk sokáig a szépítésnek, mert egy alkalommal nagyon kitámadtunk, viszont nem tudtunk labdát szerezni, a vendégek hárman vezették az akciót egy védőre és a kapusunkra, szépen ki is játszották és újra kétgólossá növelték az előnyüket (1–3).

Dávid remek távoli lövését is védte Krajcsi, de inkább mi örülhettünk, hogy nem kaptunk újabb találatot. Egészen a 17. percig, amikor a közvetett szabadrúgást még nem tudta kihasználni ellenfelünk, ám Miloszavljevics még az azt követő játékhelyzetből megszerezte harmadik gólját. 1–4

A második félidőre sokkal agresszívabban jöttünk ki, nyomtunk a gólért, de semmi nem akart összejönni. Kovács Robi bombáját védte Krajcsi, majd a „jó kapusnak szerencséje is van” alapon, Gregory jó helyzetből telibe találta a hálóőrt. A 27. percben bízhattunk abban, hogy brazil játékosunk bombagólja meghozza az áttörést (2–4), ennek megfelelően roppant lelkessé is váltunk, igaz, a szünetben beálló Petró Martintól is nagy védésekre volt szükség. A 29. percben sajnos ő sem tudott mit kezdeni a vendégek jó szabadrúgás-kombinációjával, így megint hárommal ment a Kecskemét (2–5).

Nem adtuk fel! Kovács Robi már szinte az ellentámadásból válaszolt és rögtön után újabb helyzetbe kerültünk, amit túljátszottunk. Krajcsi parádézott, de az ajtó-ablak helyzetet is elhibáztuk, ráadásul amit mi nem tudtunk végrehajtani, azt a vendégcsapat tökéletesen véghez vitte. 3–6

Öt és fél perccel a vége előtt megpróbálkoztunk az öt a négy elleni játékkal, de ezen az estén nem volt valós esélyünk, egymást követő harmadik meccset veszítettük el 6–3-ra.

NB I, 11. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–SG Kecskemét Futsal 3–6 (1–4)
Continental Aréna, v.: Czene-Joó, Balla (Róka).
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Szabó L., Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Kovács E., Lakatos, Kovács Á., Czimer. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Kecskemét: Krajcsi – Miloszavljevics, Fekete, Tomics, Szabó Á. Csere: Rigó, Hajnal, Bíró, Bencsik, Kajtár, Pál, Suscsák, Haász. Vezetőedző: Koós Károly.
Gól: Bencsik (10. – öngól), Gregory (27.), Kovács R. (30.), illetve Miloszavljevics (4., 11., 17.), Pál (5.), Bencsik (29.), Szabó Á. (33.).