Szeptember végén a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését értük el a címvédő Haladás legyőzésével (4–1). Az azóta már a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé került szombathelyiek csütörtök este igen motiváltan léptek pályára a 18. fordulóból előrehozott összecsapáson. A hazaiak azonnal tüzeltek, igyekeztek minél hamarabb előnybe kerülni.
Erre a hatodik percig kellett várni, amikor Luiggi megvillant, szép csel után kilőtte a bal alsót. A gól után bátrabban játszottunk, egyre feljebb merészkedtünk és a korábbiaknál több lendület volt a játékunkban. Ennek meglett az eredménye, a kilencedik percben Gregory gyönyörű csellel helyzetbe hozta magát, ám lövés helyett önzetlenül lepasszolta a labdát Manecának, aki közelről a léc alá bombázott.

Sajnos nem örülhettünk sokáig, még ebben a percben betalált Dróth Zoltán, majd nem sokkal rá Enrique is. A folytatásban Petró Martin tett azért sokat, hogy ne nőjön a hátrányunk, egyéb védések mellett egy a kettőben is kivédekezett egy akciót. A 15. percben elővettük az öt a négy elleni játékot, hosszasan járattuk a labdát, de nem jutottunk helyzetig, viszont még az első félidőben megszületett az újabb Hali-találat, ugyanis hiába szorítottuk ki Enrique-t, ő az alapvonalról is betalált. 4–1

A második félidőben jobban meccsben voltunk, ám a hazaiak villanásaival olykor nem tudtunk mit kezdeni.

Dróth második góljára még abban a percben válaszolt Öreglaki Norbert szabadrúgásból. Négy perccel később némiképp a semmiből született meg az újabb szombathelyi találat. Hat kettő után is mindent megtettünk azért, hogy közelebb jöjjünk ellenfelünkhöz, Dávid Richárd például három alkalommal is kísérletezett. A 36. percben újra vészkapussal játszottunk, Kovács Róbert szinte azonnal lőtt is egy szemfüles gólt. Az utolsó másodpercekig hajtottunk, ígéretes akciókat vezettünk, ám Alasztics Marcell bravúrozott a hazai kapuban, így maradt a 6–3.

Csütörtök este nem volt esélyünk a pontszerzésre, de helytálltunk a bajnok otthonában.

NB I., a 18. fordulóból előrehozott mérkőzés
Haladás VSE–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 6–3 (4–1)
Szombathely, v.: Juhász, Tóth-Tolnay (Frank).
Haladás: Alasztics – Szalmás, Hajmási, Dróth, Vas. Csere: Homlok, Kovács M., Luiggi, Knizs, Henrique, Sipos, Körmendy, Fehér, Rutai. Vezetőedző: Ferraz Conde Felipe.
Nyíregyháza: Petró – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Gagyi, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Luiggi (6.), Dróth (9., 27.), Enrique (11., 19.), Rutai (31.), illetve Maneca (9.), Öreglaki (27.), Kovács R. (36.).