A felemás első öt mérkőzés után úgy kezdtük el a második szakaszt, hogy a folytatásban nem hibázhatjuk el azokat a meccseket, amik már a kezünkben vannak. Hasonlóan motiváltan léphetett pályára hétfő esti ellenfelünk, a Magyar Futsal Akadémia is, amely az első pontjára hajtott a szezonban.

Megnehezítette a feladatunkat, hogy Petró Martin belázasodott és nem tarthatott a csapattal, így Gagyi Sándor maradt az egyetlen játékosunk kapus poszton.
A mérkőzést az elejétől uraltuk, egyirányú forgalom alakult ki a pályán, de rossz szokásunkhoz híven rengeteg helyzetet elpuskáztunk, lényegében minden pályára lépő mezőnyjátékosunk hagyott ki lehetőséget. Gregorynak azért sikerült megszerezni a vezetést, ami után feljebb kapcsolt a hazai csapat és kapufáig jutott, de mi is sokat veszélyeztettünk a szünetig, a játékrész végén Kovács Gergő is eltalálta a kapufát.

Ha már az első húsz percben sokat hibáztunk, fordulás után elkezdtük gólokat lőni. Gregory gyorsan eljutott mesterhármasig, majd lehozta kapusát az MFA, amiből mi jöttünk ki jobban, Dávid Richárd ugyanis üres kapuba betalált a saját térfeléről, ezzel az első gólját jegyezte az A’Stúdió mezében (0–4).

Fordulatot vehetett volna a meccs miután Kovács Róbert könnyű síppal megkapta a második sárga lapját, az emberhátrányt azonban kivédekeztük, nem is akárhogyan: Maneca labdaszerzés után berúgta az ötödik gólunkat. Ezt követően is volt még helyzetünk, de az eredmény már nem változott.

A csapatunk remekül védekezett ezen a meccsen, aminek köszönhetően először nem kaptunk gólt. Ebben óriási szerepe volt az először nagyobb szerepet kapó Gagyinak, aki fontos pillanatokban védett, jó teljesítményével elbizonytalanította az ellenfelet.

NB I, 6. forduló
Magyar Futsal Akadémia–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 0–5 (0–1)

Budapest, v.: Kovács Karsai (Blum).
MFA: Gaylhoffer – Simon, Boznánszky, Bokor, Szabó B. Csere: Boldizsár, Szabó D., Módly M., Véghelyi, Dunai, Módly D., Szakter, Tarpai, Lőrincz. Vezetőedző: Boznánszky Gábor.
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Szabó L., Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Gregory 3, Dávid, Maneca.