A Veszprémben játszott döntetlen után pénteken kellemes élménnyel a hátunk mögött utazhattunk el Debrecenbe.

Tudtuk, hogy ezen a pályán nem lesz könnyű dolgunk, mert a borításon letapad a labda, máshogy gurulnak a passzok, mint ahogy megszokott. Az első tíz percben küzdöttünk is az elemekkel, majd 12 perc után már az eredmény után is futnunk kellett, mert egy pontrúgásból előnybe került a DEAC. Ez ébresztőt fújt, megváltozott a játék képe és egy szépen végigvezetett kontrából Maneca egyenlített. Az első félidő második felére teljesen átvettük a játék irányítását, Kovács Róbert bődületes kapufát lőtt és az ellenfél kapusa is bravúrokat mutatott be, így a szünetig maradt az egál (1–1).

Az ellenfél jórészt csak szabálytalanságok árán tudott kontrollálni minket, a durva megoldásoktól sem riadt vissza. Az egyik hazai játékos megkapta a második sárga lapját, így kiállította őt a játékvezető. Ilyenkor két percen át, vagy amíg mi nem lövünk gólt, hárman maradnak a vétkes csapatban. A két perc végén megcsináltuk az ajtó-ablak helyzetet, de ezt kihagytuk, ám hiba kiegészült a DEAC, Öreglaki Norbert rögtön utána megszerezte a vezetést.

A játékvezetők mindkét fél kárára rengeteget tévedtek, mi például nem kaptunk meg egy jogos büntetőt, az ellentámadósból pedig egyenlített a DEAC. A helyzeteinket „szokás szerint” elpuskáztuk, ráadásul egy szerencsétlen szituációban Kovács Ádám és Petró Martin összecsúszott, előbbi nem tudott lábra állni és mentő szállította kórházba a meccsről. Az esettel nem foglalkozott az ellenfél, a játékvezetők sem állították meg a játékot, a sérülés miatt emberfóros szituációt gólra váltotta a DEAC (3–2).

Két perc maradt, öt a négyben volt lehetőségünk is, ám fontos helyzetben újra elmaradt egy sípszó, így nem tudtunk egyenlíteni.

Összefoglalva leszögezzük: a játékvezetés helyett magunkban keressük a hibát! A helyzetkihasználáson mindenképpen változtatnunk kell a válogatottszünetben, hogy előnyből képesek legyünk lezárni a meccseket.

NB I., 5. forduló
DEAC–A’Studió Futsal Nyíregyháza 3–2 (1–1)
Debrecen, v.: Kiss, Apkó (Róka).
DEAC: Nyerges – Harmati, Franchu, Thiago, Tóth A. Csere: Tóth B., Faragó, Berecz, Vass, Szatmári, Siska, Farkas, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.
Nyíregyháza: Petró – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Gagyi, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Vass (12.), Tóth A. (34., 37.), illetve Maneca (14.), Öreglaki (23.). Kiállítva: Szatmári (21.).