Két hét szünet után nagyon fontos hazai mérkőzéssel tértünk vissza, hiszen hétfő este az idáig nyeretlen, ugyancsak újonc Rubeola volt a vendég. Hozzá kell tenni, a csömöriek több mérkőzésen is bebizonyították már, hogy helyük van az élvonalban és ezen a találkozón is jól kezdtek. Már az első percben adódott előttük egy helyzet, nem sokkal később pedig Petró Martin védett. Az első tíz perc róluk szólt, kapusunk a 8. percben másodperceken belül háromszor hárított.

A 11. percben aztán Krajnyák Zsolt szép csel után a kapufára tekert, kér minutummal később pedig gyönyörű passzal hozta ziccerbe Ladányi Dávidot, aki nem is hibázott (1–0). Könnyen növelhettük volna az előnyünket, több alkalommal is az utolsó passz hiányzott. Mégsem vonulhattunk jó hangulatban az öltözőbe, egy perc sem volt már hátra, amikor a Rubeola büntetőhöz jutott, amit értékesített (1–1).

A szünet sem nyugtatott meg minket, a szokásosnál idegesebben játszottunk, ráadásul a vendégek nem féltek sárga lapok árán is használni a faultokat. Pillanatok alatt kicsúszott a kezünkből a meccs, a csömöriek a 31. percre nagy előnybe kerültek (1–4). Szép összjáték után Kovács Róbert gólja visszahozta a reményt, ám fél perc sem telt el, újabb találatot kaptunk (2–5).

Küzdöttünk a végéig, a hatodik szabálytalanság után nagybüntetőből Lakatos László csökkentett a különbségen (3–5). Elképesztő tempót diktáltunk az utolsó öt percben, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, úgy tűnt, fárad az ellenfél. Idő közben igen paprikássá vált a hangulat.

A hajrában öt a négyben próbálkoztunk, amibe belehibáztunk, így el is dőlt a mérkőzés, Gyulai József találata már csak szépségtapasz volt. Ezzel sajnos megszakadt egy jó sorozatunk: újonc ellen először szenvedtünk vereséget.

NB I, 10. FORDULÓ
Á Stúdió Futsal Nyíregyháza–Rubeola FC 4–6 (1–1)

Continental Aréna, 250 néző, v.: Tamási, Forgács.
Nyíregyháza: Petró – Kovács R., Kovács G., Kovács E., Lakatos L. Csere: Hegyes, Gyulai, Ladányi, Varga, Krajnyák, Lakatos P., Gyügyei, Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Rubeola: Varsányi – Maruzsi, Somogyi, Szabó, Gál. Csere: Vincze, Oláh, Kovács B., Rohbreck, Sóvári, Hadzsi, Katona. Vezetőedző: Jenei Ottó.
Gól: Ladányi (13.), Kovács R. (32.), Lakatos L. (35.), Gyulai (40.), illetve Szabó (20.), Sóvári (22., 31.), Hadzsi (29., 40.), Rohrbeck (32.).