Csapatunk első NB I.-es szezonjára készül, miután tavaly remekül szerepelt az NB II. Keleti csoportjában, majd sikerrel vívta meg a TFSE elleni párharcot. Az elmúlt hetekben már nagy volt a munka a háttérben, kialakult a csapat és megkezdődtek az edzések is. Klubunk ennek apropóján péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott.

– Gratulálok a csapatnak és a vezetőségnek – utóbbit azért említem meg, mert Hepp Tamás kollégámat is ide sorolom – kezdte a sajtóeseményt dr. Mohácsi Máté ügyvezető. – Szeretném kiemelni főszponzorunkat, az A’ Stúdiót, hiszen Tenkei Szabolcs segítségével párját ritkító eredményt értünk el. Amikor az Élsport Kft.-hez kerültem, mondhatjuk, ez egy hobbi futsalcsapat volt. Minden várakozást felülmúlva két év alatt ugrottunk két ligát. Mi sem feljutással terveztünk, de ahogy jöttek az eredmények, nőtt a kedvünk is. Később Lovas Norbert érkezésével és a csapat megerősödésével minden akadályt át tudott lépni a társaság. Az osztályozón nyújtott teljesítmény nagy sportélményt nyújtott, a szurkolók lelkesedését jól mutatja, hogy idegenbe is elkísérték a csapatot. Itt nem állunk meg, olyan csapatot szeretnénk összerakni, ami méltó a városhoz és az Élsport Kft.-hez.

– Köszönöm az Élsport Kft.-nek, hogy befogadott minket és harmadik csapatsportágként szerepelhetünk a Continental Arénában – ezek már Hepp Tamás csapatvezető szavai. – Hasonló játékoskerettel nyertük meg az NB III.-as bajnokságot és szinte ugyanazokkal abszolváltuk az osztályozót. Az összeszokottság miatt ragaszkodtam ahhoz, hogy lehetőséget adjunk azoknak a játékosoknak, akik kiharcolták a feljutást.

A tavasszal érkezett brazil légiós, Leal da Silva nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így őt nem marasztalta a klubunk, további három játékos távozik, a keret gerince viszont marad. Az MLSZ szabályzata szerint három korosztályból (2001, 2002, 2004) kötelező szerepeltetni játékost az NB I.-ben. Ennek megfelelően érkeztek fiatal játékosok. Csatlakozott a csapathoz Petró Martin és Krajnyák Zsolt, akik Nyírgyulajban játszottak már Lovas Norbert kezei alatt, valamint a debreceni nevelésű Gyulai József új igazolás.

– Szerdán elkezdtük a felkészülést, az erőnlét növelésén van a hangsúly egyelőre – árulta el Lovas Norbert vezetőedző. – Kemény edzéseket tartunk, de ez elengedhetetlen ahhoz, hogy felvegyük az NB I.-es ritmust. Felkészülési mérkőzéseket kötöttünk le olyan élvonalbeli együttesekkel mint a DEAC, a Berettyóújfalu, találkozunk a Veszprémmel és majd az Újpest ellen tartjuk a főpróbát. Bízom benne, hogy a játékosok felfogják, milyen lehetőség ez és felnőnek a feladathoz. A realitás talaján maradva a bennmaradást tűzzük ki célul, majd meglátjuk, hogy később hogyan gondolkodhatunk.

Fontos információ, hogy a futsalcsapat hazai mérkőzésére is árusítunk majd bérleteket. Ennek részleteiről később tájékoztatjuk szurkolóinkat.