Nagy lehetőséget szerzett magának az A Studió Nyíregyháza NB II.-es futsalcsapata. Miként arról beszámoltunk, a Keleti-csoportban óvások után végül a második helyen zárt az együttes, ezzel lehetőséget kapott arra, hogy osztályozón vívja ki az élvonalbeli tagságot. Ehhez az NB I.-ben kilencedik helyen záró TFSE-Bestrong elleni párviadalt kell megnyerni. Az első mérkőzés pénteken 19 órakor kezdődik a Continental Arénában.

A nyíregyházi együttes mestere az a Lovas Norbert, aki már rutinos NB I.-es futsaledzőnek számít. Hét éven át a Nyírgyulaj együttesét pallérozta, aztán októberben távozott a nyírségi együttestől. A sors úgy hozta, hogy ismét megyénkben folytatja az egyébként Debrecenben élő szakember, és március végén az A Studió Nyíregyháza mestere lett. Az élvonalbeli mezőnyt jó ismeri, így a TFSE együttesét is.

– Megkaptuk a sanszot, megpróbálunk élni vele – kezdte a beszélgetést Lovas Norbert. – Olyan meccset szeretnénk játszani pénteken, ami után esélyünk marad a visszavágóra. A TFSE csapat ellen többször meccseltem. Vannak kérdőjelek a fővárosiaknál, például, hogy hazament az egyik brazil vagy nem. Tudomásom szerint edzőváltás után vannak, és a hírek szerint nem túl ró­zsás a helyzet a csapaton belül sem, ám ez nem könnyíti meg a helyzetünket.

– Az összefoglalókat megnéztem, és igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni. A mi játékunk alapja a fegyelmezett, stabil védekezés és a remélhetőleg minél eredményesebb kontrajáték. A három hónapos közös munka alatt sokat fejlődtek a játékosaink, főként hazai pályán voltunk eredményesek. Sérültünk nincs, sajnos Kovács Robi öt sárga miatt nem léphet pályára pénteken este – így Lovas Norbert. www.szon.hu