Számos kérdés lengte körül a péntek esti, veszprémi mérkőzésünket. A mi oldalunkról abban bízhattunk, hogy a válogatott szünet sem zökkentette ki együttesünket és ott folytatjuk, ahol két hete abbahagytuk, vagyis megszerezzük az ötödik mérkőzésünket zsinórban. A hazaiak ezzel szemben épp abban reménykedtek, hogy megszakítják rossz szériájukat, ám nehéz volt megtippelni, mire számíthatunk tőlük, ugyanis két nappal az összecsapás előtt távozott Fehér Zsolt vezetőedző, akinek megvan már az utódja, mégsem ő, hanem a csapat rutinos játékosa, Tatai József irányította övéit.

Kovács Róbert eltiltását töltötte, egyébként mindenki egészséges és felkészülten várta a rangadót.

Aktívan kezdett a Veszprém, de két-három perc után átvettük az irányítást, aminek a hetedik percben lett eredménye: a „hazatérő” Fridrich Dávid megtalálta Szabó Lajost, aki teljesen üresen maradt a kaputól nyolc méterre és betalált (0–1). Válogatott játékosunk tehát átmentette jó formáját a bajnokságra, miután a nemzeti csapatban két meccsen három gólt szerzett az elmúlt héten.

Nem sokkal később csúnyán eladtunk egy labdát, Thiago zavartalanul vezette rá Petró Martinra, ám ő nagyot védett. Négy perc elteltével szinte megismétlődött az eset, akkor Matheus ziccerét hárította a kapusunk!

Ezeket a hibákat leszámítva stabilan védekeztünk és veszélyeztettünk is a másik oldalon. Sőt, a 16. percben Öreglaki Norbert kapott remek labdát, ügyes labdaátvétel után először a kapusba lőtt, a kipattanót azonban már az üres kapuba passzolta (0–2). Nem álltunk le, a félidő hajrájában Gregory-Öreglaki volt a labda útja, utóbbi megjátszotta Manecát (aki ugyancsak üresen maradt), s nem habozott, az egymást követő ötödik meccsén is gólt szerzett (0–3)!

Az első játékrészben összességében higgadtan futsaloztunk, az igazán nagy helyzeteinket értékesítettük, amikor pedig veszélyes szituációba kerültünk, akkor Petró bravúrral védett.

A második félidőt viszont nem is kezdhettük volna rosszabbul, mivel tizenhat másodperc után beakadt Thiago átlövése (1–3). A következő percekben is maradt nyomás rajtunk, de néhány kivédekezett akcióval magunkhoz tértünk.

Az utolsó tíz perchez érve aztán nagyot léptünk a győzelem felé. Dávid Richárd jó cselek után az alapvonalról a kapu elé passzolt, ott Maneca és egy hazai védő közös erővel összehozta a negyedik találatunkat, majd a félpályáig előre húzódó Spandler passza Harmati Tamást találta meg, aki kapásból, egész pályáról betalált (1–5).

Minden szépen alakult, ám a 33. percben a semmiből kaptunk egy gólt (2–5).

A Veszprém elővette az öt a négy elleni játékot, amibe többször belehibázott, de nem tudtuk kihasználni. A bakonyiak két perccel a vége előtt már szépen kijátszották védelmünket (3–5), ezzel nagyon izgalmassá tették a hajrát, ám újra jól koncentráltunk, megőriztük előnyünket, s behúztuk zsinórban az ötödik győzelmünket!

NB I, 9. FORDULÓ
Vehir.hu Futsal Veszprém–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 3–5 (0–3)
Veszprém, v.: Kovács, Dr. Tóth-Tolnay (Krasznai).
Veszprém: Spandler – Tóth, Thiago, Bognár M., Matheus. Csere: Koncsol, Horváth, Dorogi, Bognár P., Ábrahám, Fellembek, Lipl, Gerencsér, Lux. Megbízott edző: Tatai József.
Nyíregyháza: Petró – Maneca, Rafinha, Gregory, Dávid. Csere: Gagyi, Mondok, Gyulai, Szabó, Öreglaki, Urr, Harmati, Fridrich. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Thiago (21.), Dorogi (33.), Fellembek (38.), illetve Szabó (7.), Öreglaki (16.), Maneca (19., 29.), Harmati (30.).