Úgy tűnik, végre elindultunk azon az úton, amit szezon előtt elképzeltünk magunknak, hiszen rosszabb kezdés után nyertünk a Magyar Futsal Akadémia vendégeként, majd hétfőn 12–1-re legyőztük a Rubeolát. Itt írtunk róla, hogy a 12 rúgott gól nem akármilyen teljesítmény. Ez már azonban a múlt, pénteken jön az újabb feladat, ami megmutatja, hogy valóban átszakadt-e a gát.

– Láttam arra utaló jeleket, hogy valami elindult, főleg a helyzetkihasználás terén, tizenkét gólt lőni bárki ellen szép teljesítmény – fogalmazott vezetőedzőnk, Lovas Norbert.Láttam a plusz motiváltságot, az alázatot, az akaratot és sokan kellő önbizalommal játszottak, amit hiányoltam eddig.

Az emlékezetes győzelem ellenére sem gondolhatjuk azt, hogy a pénteki mérkőzésünk sétagalopp lesz. Következő ellenfelünk, az Aramis a Kecskemét idegenbeli legyőzésével indította az idényt, majd kikapott az Újpesttől, de az MFA és a Rubeola ellen javított, majd Veszprémben bravúrt ért el. Hétfőn közel állt az újabb győzelemhez, ám hiába vezetett Nyírbátorban 6–4-re, a hazaiak a 38. perctől megfordították a meccset (7–6).

– Az Aramis évek óta meghatározó csapat, nemrég Veszprémben nyert, ami nagy fegyvertény. Mindig szoros meccset játszunk egymás ellen, vélhetően pénteken sem lesz másképp. Nagyon értékes három pontot szereznénk, ha nyernénk. Megvan erre az esélyünk, amennyiben ugyanolyan koncentráltan és önbizalommal teli játszunk, mint az előző két meccsen, illetve a ki nem kényszerített hibákat közel nullára csökkentjük – zárta szavait Lovas Norbert.

NB I, 7. FORDULÓ
Aramis SE–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Budaörs, Aramis SE Futsalcsarnok, péntek, 19.50