Míg az első fordulóban még jó eredményként értékelhettük a Berettyóújfalu elleni döntetlent, azóta a Haladástól, a Kecskeméttől és hétfőn az Újpesttől is kikaptunk. Utóbbi mérkőzés azért volt különösen bosszantó, mert játékban nem vallottunk szégyent (sőt!), de nagyokat hibáztunk, amit megbüntettek a fővárosiak, így megérdemelten nyertek.

– A játékunk jobb volt, ám ez még az eredményességben nem mutatkozott meg – mondta el vezetőedzőnk, Lovas Norbert. – Harminc, kaput eltaláló lövésből két gólt szereztünk, így nem nyertük meg a meccset. Irányítottuk a mérkőzést, de buta hibákból kaptunk gólt. Ezekkel a problémákkal küzdünk hétről hétre. A játékosok egyéni teljesítményének – főleg védekezésben – javulnia kell, hogy ne kapjunk ilyen gólokat.

Gyorsan fel kell állnunk az újabb pofonból, ugyanis csütörtökön már a Magyar Futsal Akadémia vendégeként lépünk pályára. Az MFA a Veszprém elleni 7–0-s verséggel nyitott, a Rubeolát 6–1-re megverte, az Aramistól szoros meccsen kapott ki 3–1-re, míg legutóbb 7–3-ra alulmaradt Nyírbátorban.

– Fiatal, veszélyes csapat, amit ebben a szezonban is megmutatott már. Nem lesz könnyű dolgunk, ám bízom benne, hogy elhozzuk a három pontot. Ha csak egy góllal is, nyernünk kell, hogy a megfelelési kényszer és a görcsösség elmúljon. Fejben vannak nagy problémák, de egy siker átlendítene minket ezen – tette hozzá Lovas Norbert.

NB I, 5. FORDULÓ
Magyar Futsal Akadémia–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Budapest, Sport11, csütörtök, 19.