Egy szezonkezdet minden játékos életében különleges, hiszen tiszta lappal lehet indítani, az összes gárda nulla pontról rajtol, ilyenkor még mindenki jó eséllyel küzdhet az idény előtt megfogalmazott cél eléréséért.

Mindezek mellett Rafael da Silva számára még különlegesebbé tette az első fordulót az a tény, hogy előző csapata, a Berettyóújfalu otthonában mutatkozott be az A’Stúdió színeiben.

– Valóban furcsa helyzet volt, nem számítottam rá, hogy rögtön az első meccsen visszatérek Berettyóújfaluba – fogalmazott az MVFC-nél hét évet eltöltő játékos. – Ennél viszont fontosabb, hogy remekül érzem magam Nyíregyházán és teljességgel arra fókuszálok, hogy segítsem az együttest, valamint a csapattársaimat.

Rafinha ezt góllal tette meg a hétfői összecsapáson. Ez volt a brazil-magyar kiválóság 110. találata a magyar NB I-ben, ami sajnos még csak vezetést ért, győzelmet nem, sőt, az utolsó percekben nekünk kellett hajtani a döntetlenért, ami Szabó Lajos révén összejött (2–2). Adódik a kérdés: nyertünk egy pontot, vagy elveszítettünk kettőt?

– Jól játszottunk és volt lehetőségünk a győzelemre. A céljainkat figyelembe véve inkább elveszítettünk két pontot… Ez a csapat mindig három pontra játszik, és mindegy, kivel találkozunk, döntetlennel sosem hagyhatjuk el a pályát elégedetten. Hozzá kell tenni, hogy ez az első meccsünk volt és erős rivális otthonában vendégeskedtünk. Napról napra fejlődünk – zárta szavait Rafa.

Ezt már pénteken (18.30) megmutathatja a csapat: az első hazai bajnokinkon a címvédő Haladást fogadjuk.