Két és fél hónap szünet után hétfő este Berettyóújfaluban kezdtük meg a 2024–2025-ös idényt. Az ellenfél nem volt ismeretlen, hiszen az előző szezon felsőházi rájátszásának utolsó meccsét, majd a négy mérkőzésig tartó – számunkra hatalmas sikerrel véget ért – bronzcsatát is a Hajdú-Bihar vármegyeiek ellen vívtuk.

Igaz, azóta mindkét gárdánál voltak változások, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az MVFC-t hét éven át erősítő Rafael da Silva épp a mi csapatunkhoz igazolt. Rafinha nem is tétlenkedett, az ismerős környezetben, több embert kicselezve már a 8. percben betalált, ezzel előnyhöz juttatva együttesünket (0–1).

Jó kezdésünk után a Mezei-Vill átvette az irányítást. A játékvezetők engedték a kemény játékot, a 11. percben két hazai játékos a szabálytalanság határát súrolva labdát szerzett, kettő az egyben vezettek akciót a kapusunkra, a támadás végén Denisz Ramics egyenlített (1–1).

A kapott gól után újra mi irányítottuk a játékot, de a befejezésekbe, utolsó passzokba hiba csúszott, így a felek döntetlennel vonultak az öltözőbe.

A második félidő elején letámadással kísérleteztünk, ám belehibáztunk és a szélvészgyors Nagy Kevin labdaszerzés után a kapunkba talált (2–1). Az újabb kapott gól kicsit megfogott bennünket, de ahogy ezt leküzdöttük, mi domináltunk. Rengeteg szögletet rúgtunk, több ígéretes lehetőséget alakítottunk ki, valamikor már bent láttuk a labdát, de nem örülhettünk. A hazaiak kapusa rendkívül jól védett, ha mégsem tudott hárítani, a kapufa segítette ki.

Öt perccel a vége előtt öt a négy elleni játékra váltottunk. Két percig tartottuk a labdát, majd a figura végén Szabó Lajos befejezte az akciót (2–2).

A hajrára már picit elfáradt a csapat, egy-két sérülés is közbeszólt, de így sem álltunk meg, győzelemre játszottunk, amire volt is lehetőségünk. A legvégére aztán maradt izgalom a mi kapunk előtt is, ám az utolsó másodpercekben elengedett szabadrúgás fölé szállt.

Helyzetek alapján akár nyerhettünk is volna, de összességében egy jó iramú mérkőzésen, korrekt játékvezetés mellett értékes pontot szereztünk.

Meg kell említenünk a szép számú szurkolótáborunkat, amely olykor létszámhátrányban is hangosabb volt, mint a hazai publikum. Köszönjük a támogatást! Várunk mindenkit pénteken 18.30-kor a Continental Arénában! Az első hazai meccsünkön a címvédő Haladás ellen játszunk.

NB I, 1. forduló
MVFC Berettyóújfalu–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 2–2 (1–1)
Berettyóújfalu, v.: Deme, Kakuk (Borbás).
Berettyóújfalu: Mezei – Alekszics, Rábl, Ramics, Szabó P. Csere: Sándor, Papp, Szatmári, Szalmás, Iszák, Nagy K., Magyari, Nagy D., Duró. Vezetőedző: Turzó József.
Nyíregyháza: Gagyi – Maneca, Rafinha, Gregory, Dávid. Csere: Petró, Gyulai, Szabó L., Öreglaki, Kovács R., Urr, Harmati, Fridrich, Kiss. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Ramics (11.), Nagy K. (21.), illetve Rafinha (8.), Szabó L. (37.).