Az alapszakasz végeredményét már nem befolyásolta a szerdai, Újpest elleni mérkőzésünk, ettől függetlenül természetesen győzelemre törekedtünk a saját közönségünk előtt.
Az újpestiek erejét mutatja, hogy szinte semmilyen hiba nem fért bele ellenük, a harmadik percben eladott labdát, a hatodikban rossz helyezkedést használtak ki, így gyorsan kétgólos előnybe kerültek. A második kapott találat után Kovács Róbert nagy lövéssel szépített – nemcsak eredményben, hanem a játékot tekintve is visszajöttünk a meccsbe.

Két brazil játékosunk közül Caíque még eltiltott, Maneca azonban a pályán volt, utóbbi a lelátóról portugálul kapta a segítséget a tolmács hölgytől. A 8. percben talán azt kiabálhatta be, hogy „spiccel varrja a labdát a léc alá”, mert játékosunk tökéletesen végrehajtott lövése bizony a kapuba vágódott (2–2).

A folytatásban a vezetést is megszerezhettük volna, ám jó játék után vagy az utolsó passz hibádzott, vagy Kinics Bálint védte az ígéretes próbálkozásokat. Az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat a 15. percben, a vendégek szépen kijátszott akció végén újra előnybe kerültek (2–3). Ez nem törte meg a lendületünket, továbbra is szervezetten játszottunk, igaz, a félidő utolsó másodpercében hatalmas helyzetet úsztunk meg.

Nem sokkal a fordulást követően büntetőhöz jutott az Újpest, amit legjobb játékosa, Suscsák Máté gólra is váltott. Biztató volt, hogy továbbra is kialakítottunk helyzeteket – ez a bajnokság első felében nem mindig volt így –, a vendégeknél pedig becsúszott egy-egy hiba. Ilyen volt a 31. percben egy felesleges fault, amit a sértett, Kovács Robi szabadrúgásból kíméletlenül megbüntetett. Nem sokáig maradt egál, de ezúttal már mi vezettünk, méghozzá egy csodálatos góllal: Kovács Erik előreívelését Ladányi Dávid hihetetlen mozdulattal levette, a következő mozdulatával pedig a hálóba pofozta a labdát (5–4).

A mérkőzés következő találatához is mi jártunk közelebb, Kovács Gergő például eltalálta a lécet. Ha nem is tőle jött az újabb gól, az eddigi legjobb nyíregyházi meccsét játszó Maneca mindenkit meglepett, a kapunak háttal állva, sarokkal talált be (6–4)! A hajrában nem hibáztunk, Szabolcsi Máté jó megmozdulásokkal tett azért, hogy ne változzon az eredmény és így fantasztikus győzelmet arassunk!

NB I, 18. FORDULÓ
A’ Studió Futsal Nyíregyháza – Újpest FC-220VOLT 6–4 (2–3)

Continental Aréna, v.: Szűcs (Szabó, Juhász).
Nyíregyháza: Szabolcsi – Kovács R., Kovács G., Kovács E., Lakatos. Csere: Petró, Hegyes, Ladányi, Varga, Urr, Gyügyei, Bagdi, Maneca. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Újpest: Kinics – Klacsák, Suscsák, Lipl. Harnisch. Csere: Tyukász, Balogh, Dunai, Horváth Be., Horváth Ba., Östör. Vezetőedző: Németh Péter.
Gól: Kovács R. (7., 22., 31.), Maneca (8., 38.), Ladányi (32.), illetve Klacsák (3.), Dunai (6.), Suscsák (15., 23.).